Connect with us

UFC

UFC-mästaren sågas av talangen: ”Han är inte en fighter”

Publicerat


Nyheter

UFC-mästaren sågas av talangen: ”Jag satsar mitt hus på att han inte är en fighter”

Publicerat 3 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

I dagsläget är det Aljamain Sterling som är mästare över UFC:s talangrika bantamviktsdivision, men den ecuadorianska talangen Marlon ”Chito” Vera har inte särskilt höga tankar om titelhållaren. 

Det var i ett framträdande under Brendan Schaubs populära Food Truck Diaries som Vera öppnade upp om vad han tycker om den regerande bantamviktsmästaren.

– Aljamain är en fantastisk atlet, men han är inte en fighter, sade Vera i Food Truck Diaries. Jag satsar mitt hus på att han inte är en fighter. Om saker går snett så ger han upp. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Jag kommer inte gå hem som en liten bitch”

Det tog dock inte slut där – ”Chito” fortsatte understryka vad han anser Sterlings största svaghet är: hans fighterhjärta. 

– Aljamain har visat förr – han gjorde det med Assuncao, han gjorde det med Bryan Caraway – om saker går snett för honom så säger han typ ”Ja, du kan ta det. Jag kan leva vidare en annan dag.” Andra killar som TJ Dillashaw eller mig, vi säger snarare: ”Fuck you, jag kan dö här och nu. Du kan döda mig nu för jag kommer inte gå hem som en liten bitch”. Aljamain är en bra atlet med bra brottning.

Sterling vann bantamviktstiteln under de mest kontroversiella omständigheterna som skådats i en UFC-titelmatch på flera år. Hans motståndare Petr Yan höll på att dominera matchen och var nära ett avslut, men i en sekund av total hjärnsläpp lossade ryssen iväg ett knä mot en markbunden Sterling. 

Efter att ha fått en stund att återhämta sig konstaterade Sterling att han inte kunde fortsätta, och vann titeln via diskvalificering. 

Herrarna möttes i en returmatch som gick tiden ut. Det var en väldigt jämn match och fans är knappast eniga om resultatet, men Sterling segrade via domslut.

Vera har utan tvekan hittat flytet i sin UFC-karriär med segrar i fyra utav sina fem senaste matcher. Han har besegrat Sean O’Malley och Frankie Edgar med flera och kommer senast från en dominant seger över Rob Font.

Tror du att vi kommer se ett framtida möte mellan Marlon Vera och Aljamain Sterling? 

Annons

Fler Nyheter