Connect with us

Exklusivt

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 56 största matcher sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 56 största matcher sluta!

Pezhman Pars

Publicerat 3 juni, 2022

By Pezhman Pars

Lördagens UFC-gala kommer att hållas i UFC APEX i Las Vegas där huvudmatchen är mellan sjunderankade Alexander Volkov och åttonderankande Jarzinho Rozenstruik. För oss i Europa börjar underkortet redan 19:00 medan huvudkortet startar 22:00, med andra ord en perfekt UFC-kväll utan rubbad nattsömn.

Av helgens totalt 14 fighter är det några som sticker ut och inte bör missas.

Underkortet: Vinna eller försvinna för veteranerna?

Underkortets i särklass mest spännande fight är den mellan Jeff Molina och Zhalgas Zhumagulov. Kazakstanierna Zhumagulov kommer ifrån en förlust i första ronden från portugisten Manel Kape, men har en underhållande fightingstil med snabba hårda slag och ett högt tempo. Jeff ”El Jeffe” Molina kommer till fighten med två imponerande vinster i ryggen, där den senaste vinsten var en klassisk ”ground and pound” mot sin motståndare.

Spåkulan säger: Molina kommer att vinna på avslut mot Zhumagulov. Hans snabba händer och Zhumagulovs bristande huvudrörelse kommer vara en kombination som ger ”El Jeffe” sin tredje raka seger i UFC.

En annan fight att hålla ögonen på i underkortet är returmötet mellan Felice Herrig och Karolina Kowalkiewicz.

Veteraner på 36 respektive 37 år som de är, har de sett sporten springa ifrån dem med många nya unga och helt enkelt bättre fighters. Båda kommer från svidande förlustsviter (tre för Kowalkiewicz och hela fem för Herrig) och de kan och bör räkna med att lämna såväl UFC som fightingscenen efter denna fight, oavsett utgång.

Spåkulan säger: Felice Herrig tar revansch för förlusten mot Kowalkiewicz 2018 och vinner via ”submission”, troligen ett stryp.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Huvudkortet: Obesegrad favorit får erfara sin första förlust

Huvudkortet har vad som kallas för ”folkets huvudmatch”, alltså en fight som fansen ser mer framemot än själva huvudmatchen. Och det är det delade huvudkortet mellan Dan ”50K” Ige och Movsar Evloev. Ige har blivit en favorit bland fansen för hans underhållande stil, stora hjärta och häftiga avslut, medan den obesegrade ryssen Evloev spås av många bli nästa stora stjärna i fjäderviktsdivisionen. Detta blir hans i särklass tuffaste fight och lyckas han besegra Ige kommer han att klättra från sin 13:e plats i rankingen och ta Ige’s tiondeplats.

Spåkulan säger: Huvudkortets största favorit enligt bettingbolagen är Evloev, men det här kommer bli ett för stort steg för honom och han kommer att erfara sin första förlust som professionell MMA-fighter.

Tungviktarna Volkov och Rozenstruik gör upp i kvällens sista fight och detta kan sluta lite hur som helst. Dessa stora herrar kommer att befinna sig i den lilla buren i APEX, något som inte brukar gillas av de som föredrar att hålla ett avstånd till sina motståndare. I detta fall är den 203 cm långa ryssen Volkov som får tampas med det problemet. Rozenstruik är inte en mångsidig fighter men om han får sina nävar i ditt ansikte är det god natt för de flesta, så han kommer kunna dra fördel av burens storlek. Frågan är om Volkov kommer kunna sänka sin motståndare med sparkar mot huvudet innan det sker?

Spåkulan säger: Antingen ser vi ett tidigt avslut eller så blir det 25 ganska avvaktande minuter där Volkov cirkulerar och Rozenstruik bara följer med. Det sistnämnda är nog mer troligt, så det blir upp till domarna att avgöra det. Och i detta fall kommer Volkovs aktivitet vara det som fäller avgörandet.

Håller du med Maximum Sports spåkula inför UFC Vegas 65? Vilka har DU som vinnare? 

Annons

Fler Nyheter