Connect with us

UFC

Yair Rodriguez avslöjar erbjudandet från UFC inför nästa match: ”Ja, det har sagts”

Publicerat


Nyheter

Yair Rodriguez avslöjar erbjudandet från UFC inför nästa match: ”Ja, det har sagts”

Publicerat 12 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Det är extra mycket som står på spel när ”El Pantera” återvänder till buren.

I helgen går UFC on ABC 3 av stapeln – en gala som avrundas med en publikvänlig fjäderviktsmatch. Yair ”El Pantera” Rodriguez (14-3) och Brian ”T City” Ortega (15-2) möts i huvudmatchen, och den förstnämnde kan mycket väl säkra en titelchans vid vinst. 

Under ett framträdande i The MMA Hour avslöjade Rodriguez att UFC sagt att han kommer få nästa titelchans om han besegrar Ortega. 

– Ja, det är vad som har sagts till mig, berättade Rodriguez. Det är vad vi söker. Men först och främst kommer jag vinna denna matchen, sedan ge mästaren tid att läka och sedan köra på. Just nu låt oss bara ta det ett steg i taget. Först och främst har vi Brian Ortega. 

Läs mer

Mästaren har järngrepp om titeln

I dagsläget är den australiensaren Alexander Volkanovski som är regerande fjäderviktsmästare. Volkanovski vann titeln från Max Holloway och har sedan dess försvarat den fyra gånger sedan dess – inklusive mot Ortega. 

Volkanovski har talat om att flytta upp till lättvikt, men UFC verkar vara mer intresserade av att hålla kvar honom i fjädervikt. 

Bortsett från Josh Emmett så är Rodriguez den enda i UFC:s topp fem-ranking som inte utmanat om titeln. 

På pappret så skulle Rodriguez okonventionella, explosiva still kunna ge många fighters problem – inklusive Volkanovski. 

Rodriguez mötte senast Holloway i en underhållande och väldigt jämn match som gick tiden ut. Holloway vann ett domslut, men Rodriguez visade att han kan mäta sig med de bästa i divisionen.

Vid seger på lördag så skulle Rodriguez få chans att bevisa det mot den bästa fjäderviktaren i världen. 

Förtjänar Yair Rodriguez nästa titelchans vid vinst mot Brian Ortega? 

Annons

Fler Nyheter