Connect with us

UFC

Nate Diaz har tröttnat på UFC: ”De håller mig gisslan”

Publicerat


Nyheter

Nate Diaz har tröttnat på UFC: ”De håller mig gisslan”

Publicerat 13 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Jag bad om att möta fyra eller fem personer, och det gick inte”

Nu har veteranen och publikfavoriten Nate Diaz fått nog – han vill lämna UFC.

Diaz och UFC har historiskt sett haft en ansträngd relation och förhandlingar har ofta dragit ut på tiden. De senast två åren har han endast tävlat en gång.

Enligt Diaz så har han velat tävla men hålls inaktiv av UFC. 

– Jag försökte få igång något, de vill inte släppa mig från mitt kontrakt, och de håller mig inne, de håller mig gisslan, jag vill ut, sade Diaz i ett medverkande på The MMA Hour. Det är mitt huvudmål, och det har varit mitt huvudmål sedan, jag vet inte, vilket år var det? Men det året jag mötte Benson Henderson (2012).

Läs mer

Var redo att möta svenske Khamzat Chimaev

Utöver det påstår Diaz att han velat gå ett flertal matcher den senaste tiden – men inte fått de matcherna han begärt. 

En av de Diaz gått med på att möta är till och med den topprankade svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev

– De har inte erbjudit mig någon, sade Diaz. Jag har bett om matcher sedan närsomhelst. Jag har frågat efter flera matcher. Jag bad om [Vicente] Luque, Tony Ferguson. Jag bad om att möta fyra eller fem personer, och det gick inte, och sedan sp erbjöd de mig en match mot Khamzat [Chimaev], och jag sa typ ”Vad fan?”.

– Men sedan tänkte jag typ ”Varför inte? Låt oss bara få det överstökat.” Jag bad om Khamzat-matchen men alla möjliga ursäkter började rabblas upp.

Även om oetiska förhandlingstekniker inte är något nytt för UFC så är Diaz notoriskt svår att förhandla med. Vid detta läget kan relationen mellan UFC och Diaz vara oerhört infekterad och skadad.

Oavsett så vill Diaz ifrån UFC och vid detta läget kanske det är bäst att låta honom hitta lycka och framgång på andra ställen.

Borde Nate Diaz och UFC gå skilda vägar?

Annons

Fler Nyheter