Nyheter

Jeff Molina första öppet bisexuella manliga UFC-fightern – kommer ut på Twitter efter läckt video: "Det här suger"

Ashah Tafari

Publicerat 17 mars, 2023

Av Ashah Tafari

Flugviktaren Jeff Molina har kommit ut som UFC:s första öppet bisexuella manliga fighter. Detta efter att en intim och privat video läckts på nätet.
Nu får han stort stöd på Twitter från flera MMA-fighters och profiler.
– Det var inte så här jag hade velat göra det, skriver han själv i ett längre uttalande.

Jeff Molina UFC MMA Maximum Sports

UFC-fightern Jeff Molina har kommit ut som bisexuell – något som nu får stor uppmärksamhet världen över. Detta då han i och med avslöjandet blir den första manliga fightern som är öppen med att han har en sexuell läggning som inte är hetero.

Sedan tidigare finns flera kvinnliga UFC-fighters som är öppet bi eller gay – men Molina är först bland männen. Dessvärre kände han sig tvungen att gå ut med detta som följd av en intim och privat video som läckts på nätet.

– Det här suger, skriver han på Twitter.

Jeff Molina: ”Chansen att göra det när jag var redo togs ifrån mig”

I ett längre uttalande på Twitter förklarar Molina att han snuvades på chansen att berätta om sin läggning på egna villkor – när han själv kände sig redo.

– Det var inte så här jag hade velat göra det, men chansen att göra det här när jag själv var redo togs ifrån mig. Jag har försökt hålla mitt dejtingliv privat utanför sociala medier, skriver Jeff Molina och nämner även att han dejtat tjejer under hela sitt liv, men att han också länge har känt sig tvungen att kväva de andra känslorna och dragningarna han känt under tonåren.

– Jag ville bli känd inom sporten för mina färdigheter och för allt jag dedikerat de senaste 11 åren av mitt liv till, istället för att bli den där bi-fightern i UFC som säkerligen snabbt översätts till gay-fightern i mångas ögon, skriver han vidare i samma inlägg.

Molina riktar också ett par ord till den som läckte videon.

– Till den vidriga och sorgliga person som valde att lägga ut det här, jag hoppas att det var värt det.

– I slutändan vet jag själv om vem jag är som person och hur min karaktär och moral är. För allt hat och skit jag får ta emot får jag lika mycket stöd och kärlek, det betyder hur mycket som helst, avslutar han.

UFC-fighters och MMA-profiler visar sitt stöd

Twitterinlägget har i skrivande stund nästan en miljon visningar och över 7000 gillamarkeringar.

Under tweeten svarar flera fighters och profiler genom att visa sitt stöd till Jeff Molina.

– Kärlek, Jeff. Var dig själv, skriver MMA-journalisten Ariel Helwani. 

– De riktiga som spelar roll bryr sig inte mannen. Var glad över den du är så faller resten på plats. Jag är glad för din skull eftersom du inte längre behöver hålla det inne. Åt helvete med hatarna, skriver UFC-fightern Chris Curtis.

– Så vitt jag vet så var du en stigande flugviktstalang med tio raka vinster igår, och likväl är du en stigande flugviktstalang med tio raka vinster idag med. Den personen kan förresten dra åt helvete, skriver CBS Sports-reportern Shakiel Mahjouri. 

Jeff Molina är för närvarande avstängd från MMA-fighting på obestämd tid efter beslut av Nevadas kommission, då han anklagas för inblandning i den uppmärksammade bettingskandalen med stjärncoachen och före detta UFC-fightern James Krause.

Läs mer: UFC 286: Matchkort, tider, länkar & allt du behöver!

Läs också:

Besök Frontkick.online för MMA- och kampsportsnyheter på engelska!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.