Nyheter

Malin Hermansson överväger pension efter tuffa förlusten: "Har inte varit en enkel väg"

Publicerat 27 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha tagit en stor risk på kort varsel funderar nu Malin Hermansson på pension från MMA. 

Foto: Stev Bonhage

Det var i helgen som Örebro Fight Gyms Malin ”The Herminator” Hermansson (5-5) gick en av sina största matcher någonsin. Hon ställdes mot det obesegrade fenomenet Dakota Ditcheva i PFL Europe – där hon hade chansen att kvala in till turnering som kan ge utdelning på drygt en miljon kronor till vinnaren.

Dessvärre blev Hermansson träffad hårt i den första ronden och hamnade på backen. Så småningom tog Ditcheva ryggen och låste en rear naked choke som tvingade svenskan att klappa ut.

Nu har Hermansson tagit till sociala medier för att göra ett skriftligt uttalande.

– Nåja, det gick inte mitt håll. Blev träffad, små misstag kan kosta dig matchen, det gjorde det. Lång text men jag behöver få ut detta, skrev Hermansson på sociala medier.

– Att få denna möjligheten är något utöver det vanliga. Jag tävlade i den delade huvudmatchen i PFL med två och en halv veckors varsel, det är coolt! Det är inte många som hade fått den chansen att komma till denna nivån i MMA och som aldrig tävlat i stora MMA-organisationer vet inte hur svårt eller coolt det är. Jag har tävlat för stora organisationer  vilket får mig att inse att vinst eller förlust, så har jag lyckats genom att komma till denna nivån.

– Jag har tävlat inom kampsport sedan jag var 19 år gammal. Alla mina MMA-matcher har varit mot bra och tuffa motståndare, jag har aldrig valt enkla matcher, jag har jobbat hårt och tagit vara på möjligheterna jag fått, oavsett hur lite tid jag haft för att förbereda mig. Ibland har förberedelserna inte varit optimala men jag har aldrig dragit mig ur.

– Nu ska vi tillbaka till vårt gym, tillbaka till coachande, träning och att hjälpa mina lagkamrater. Att leva MMA-drömlivet som vi har byggt upp i vår stad Örebro och skapa framtidens atleter på Örebro Fight Gym. Men jag har ingen aning om jag kommer tävla i proffs-MMA igen, skrev Malin Hermansson med en anspelning på pension.

– Tack för allt stöd, jag uppskattar verkligen det. Tack [PFL Europe] för möjligheten, tack [Moments Management], [Majdi Shammas], [Nima Safapour] och tack till min coach och make [Patrik Hjulström] som har varit där sedan dag ett. Det har inte varit en enkel väg, jag vet. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har mött nästan allt och alla i svensk damflugvikt

Hermansson talar sanning när hon menar att hon tagit många av de tuffaste möjliga matcherna. 

Vad gäller svensk flugvikt har hon besegrat både Gabriella Ringblom och Cornelia Holm. Hon gick dessutom tre jämna ronder med Elin Öberg i Brave CF och förlorade ett domslut efter full tid. 

Under sina år som proffsfighter i MMA har Hermansson tävlat i Cage Warriors, Bellator, Superior Challenge, Brave CF, UAE Warriors och nu PFL. Det är få inom svensk MMA som kan stoltsera med samma meriter. 

Vad Hermansson än väljer att göra så vill vi på Maximum Sports uttrycka vår tacksamhet och respekt för ”The Herminators” karriär, inflytande och meriter. 

Läs också:

Borde Malin Hermansson gå i pension eller stanna kvar i MMA? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.