Nyheter

Jonathan "the General" Haggerty ny världsmästare i bantamvikt i thaiboxning!

Publicerat 22 april, 2023

By Sofia Gembel

En av årets mest spännande titelmatcher i ONE Championship mellan Nong-O och Haggerty!

Det har varit en spänd uppladdning inför dagens huvudmatch på ONE Championship mellan Nong-O Hama (10-0) och Jonathan Haggerty (5-2).

Matchen varade inte längre än 2.40 minuter. Haggerty vinner mot Nong-O via KO!
Haggerty gick på Nong-O med flera hårda slag. En hård och pricksäker cross från Haggerty får Nong-O att ramla ihop på mattan och Haggerty inser snabbt att han nu är ny världsmästare i bantamvikt i thaiboxning. 

Se de fullständiga resultaten längst nedan.

En av de bästa thaiboxarna genom tiderna

Legenden Nong-O är född i Thailand och han gick sin första match i thaiboxning när han var 9 år gammal. Med många timmar av hård träning och många gångna matcher, gick Nong-O sin första match på One Championship.
Den 16 februari 2019, mötte Nong-O och Han Zihao varandra på ONE Championship: Clash of Legends i Bangkok. Nong-O vann matchen och blev då världsmästare i bantamvikt i thaiboxning.
Bara några få månader senare stod Nong-O i ringen igen och försvarade bältet mot Hiroaki Suzuki, där Nong-O lyckades behålla bältet. Senare samma år var det dags för hans andra titelförsvar, även nu lyckades han behålla titeln. Ingen är väl riktigt förvånad att vid både tredje, fjärde, femte och sjätte titelförsvaret lyckades Nong-O vinna och därmed försvara sin titel.

I år i januari var det dags för det sjunde titelförsvaret, där han mötte den tidigare världsmästaren i bantamvikt i thaiboxning, Alaverdi Ramazanov, och Nong-O gick ur ringen med bältet återigen. 

Idag fick vi se på den åttonde titelförsvaret, där Nong-O mötte den tidigare världsmästaren i flugvikt i thaiboxning, Jonathan Haggerty.

Haggerty, ny världsmästare i bantamvikt!

Den elva år yngre fightern Jonathan Haggerty är uppväxt i London och började träna thaiboxning när han var sju år gammal.

Haggerty gjorde sin proffsdebut 2014, och bara fem år senare såg vi han göra sin ONE Championship debut där han mötte Joseph Lasiri, och Haggerty gick där ifrån som segrare. Några månader senare mötte han Sam-A Gaiyanghadao, och denna match slutade med att Haggerty blev världsmästare i flugvikt i thaiboxning.

Det dröjde inte länge innan Haggerty mötte Rodtang Jitmuangnon i ett titelförsvar. Matchen slutade med att Haggerty förlorade bältet och Jitmuangnon satt nu på titeln. Men Haggerty ville självklart få tillbaka bältet, så han och Jitmuangnon möttes i en revanschmatch i början av 2020. Dock vann Jitmuangnon även denna match.
Haggerty har sedan dess fortsatt kriga på och jagat bältet. Efter förlusten i revanschmatchen har han har gått fem matcher med tufft motstånd. Egentligen skulle han ha gått sju matcher vid det här laget, men två blev inställda. 
Med en stor framgång som flugviktare gick Haggerty upp en viktklass till bantamvikt.

Idag fick vi se Haggerty möta Nong-O i Bangkok på One Championship där Haggerty lyckades vinna titelmatchen och är nu världsmästare i bantamvikt!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Dagens ONE-event bjöd på många spännande matcher. Nedan ser du resultat från eventets alla matcher.

Fullständiga matchresultat:

  • Bantamvikt Muay Thai World Championship: Nong-O vs. Haggerty
  • Lättvikt MMA: Halil Amir vs. Maurice Abevi
  • Stråvikt MMA: Bokang MasunYane vs. Hiroba Minowa
  • Bantamvikt Muay Thai: Saemapetch vs. Filipe Lobo
  • Atomvikt MMA: Denice Zamboanga vs. Julie Mezabarba
  • Weltervikt MMA: ISI Fitikefu vs, Valmir Da Silva
  • Stråvikt MMA: Meng Bo vs. Dayane Cardoso
  • Bantamvikt Muay Thai: Han Zi Hao vs Asa Ten Pow
  • Bantamvikt MMA: Jhanlo Mark Sangiao vs. Matias Farinelli

Läs mer

Vill du se Nong-O & Haggerty i en revanschmatch?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.