Nyheter

Toppfightern Rafael Fiziev söker match i UFC - får flera erbjudanden: "Trodde vi var vänner"

Publicerat 1 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den azerbajdzjanske topplättviktaren Rafael ”Ataman” Fiziev (12-2) är ute efter en ny match i UFC och det verkar finnas flera tilltalande alternativ. 

Fiziev tog nyligen till sociala medier för att tydliggöra att han är öppen för potentiella motståndare. Det dröjde inte länge innan ”Ataman” fick napp. 

Renato Moicano – som Fiziev besegrade via TKO i december 2020 sträckte upp handen för att bjuda in till en returmatch. 

– Jag hade älskat en returmatch, skrev Moicano. 

Sjunderankade Mateusz Gamrot var också redo för en duell i oktogonen och föreslog en huvudmatch på fem ronder. 

– Låt oss köra i september, broder. Fem ronder, skrev Gamrot. 

– September funkar också. Men varför, broder, jag blev trött på tre ronder, jag trodde vi var vänner, varför vill du ha fem, svarade Fiziev skämtsamt. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En av UFC:s hetaste lättviktare

Fiziev har ett fint matchfacit på  6-2 i UFC och är rankad på sjätteplats i UFC:s lättviktsdivision. Efter att ha gått obesegrad mellan 2019-2022 ställdes Fiziev mot Justin Gaethje i mars i år. Trots en stark inledning fick Fiziev se sig besegrad via ett majoritetsdomslut efter full tid. 

Med en stark bakgrund inom striking och gott om spektakulära tekniker är det inte konstigt att Fiziev vunnit hela sex prestationsbonusar – tre ”Fight of the Night”. 

Efter Fizievs förlust mot Gaethje fanns det fans som var intresserade av att se ”Ataman” mot svensk-georgiske Guram Kutateladze. Nu när Guram gått miste om sin planerade UFC-match i helgen är även han utan danspartner i oktagonen, vilket hade bäddat för en spännande match mellan strikers. 

Läs mer

Vem borde Rafael Fiziev möta härnäst i UFC?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.