Connect with us

Boxning

Krönika: Beterbiev kan just nu vara världens bästa boxare ​

Publicerat

 

Nyheter

Otto Wallin är tillbaka!
Går match i USA på fredag

Publicerat januari 21, 2023

By Philip Dersén

Äntligen är det klart med en ny match för Sveriges tungviktsstjärna Otto Wallin. Nästa fredag ska Wallin försöka ta karriärens femte raka seger. 

Otto Wallin

Det har varit tunt med matcher för Otto Wallin under de senaste åren. Efterdyningarna av Coronakrisen och upptagna tungviktsboxare har gjort att Sundsvalls stjärna fått stå vid sidan. Otto och hans management har varit tydliga i media med att de vill utmana de största namnen under 2023.

Nu är det klart med årets första match, men det får ses som en typ av uppvärmning inför de kommande mer tuffa uppgifterna. Wallin är bokad för en 8-ronders match på en lokal gala i New Hampshire. Han ställs mot Mexikanen Helaman Olguin. Olguin är 39-år gammal och har ett record 9 vinster, 4 förluster och en oavgjord match. Med andra ord en motståndare Wallin bör besegra.

Läs mer

 

Wallin berättar själv via sina sociala medier att han tränat hårt på gymmet och är ute efter att bevisa för allmänheten att det är han som förtjänar de stora matcherna. Anthony Joshua som förlorade mot Oleksandr Usyk under fjolåret, är ute efter en motståndare i sin comeback. Om Otto Wallin imponerar på fredag kan hans namn mycket väl komma med i diskussionen.

ANNONS

Fler Nyheter