Connect with us

Exklusivt

Nina Back efter första proffsvinsten: ”Betyder mycket”

Publicerat


Nyheter

Nina Back efter första proffsvinsten: ”Betyder mycket”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson

På Battle of Botnia 8 i helgen kunde Gävles Nina Back (1-1) säkra sin första vinst som proffs efter att ha strypt ut britten Indy Briar (0-4) via rear naked choke redan i den första ronden! 

Det var en välbehövd vinst, särskilt efter att Back själv fick se sig besegrad på exakt samma vinstmetod i sin proffsdebut mot rivalen Josefine Modig i september. 

I samtal med Käftsmällspodden direkt efter matchen öppnade Back upp om de omedelbara känslorna som florerade till följd av segern.

– Det känns bra, det gör det, säger Back. Det finns vissa saker jag inte fick ut, jag kom inte riktigt igång med det stående i början, det var lite avvaktande. Nu redde vi ut det ändå men… skitsamma match är match!

Back är en av Sveriges mest meriterade amatörfighters, med hela fem silvermedaljer i stora IMMAF-mästerskap. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Vill ha ny match så fort som möjligt!

För Back som är så van vid regelbunden tävling så är hennes första seger som proffs oerhört viktig för att påbörja det nya skedet i karriären. 

– Det är klart att det betyder mycket det är början på karriären, det är viktigt. Det är viktigt att få vinsterna, få matcherna, rutinen. Det är bara början på resan men absolut, vinster är viktigt.

Som A-klassfighter var Back van vid att ibland tävla flera gånger i veckan mot världseliten. I stark kontrast till det så brukar proffsfighters matcha alltmer sällan. 

Gävelfightern siktar därför på att återvända till buren så snabbt som möjligt. 

– Match snart hoppas jag. Jag är frisk, skadefri. Så ja, senast februari men kanske innan det.

Avslutningsvis skickade Back alla möjliga rosor till sitt team och alla andra nära och kära i Gävle som stöttat henne. 

– All kärlek till de hemma i Gävle. Verkligen, jag är inget utan mitt team. Alla betyder otroligt mycket för mig. Alla coacher, alla träningskamrater, hela gemenskapen, det är familj, så är det bara.

Bollen är utan tvekan nu i rullning för Back. Om hon tävlar hälften så mycket som proffs som hon gjorde som amatör så kan hon utan tvekan nå en stor organisation redan nästa år. 

Läs mer

Vem borde Nina Back möta härnäst? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter