Connect with us

Exklusivt

Amir El-Dakkak: ”Jag kommer bli bäst i världen”

Publicerat

 

Nyheter

Amir El-Dakkak: ”Jag kommer bli bäst i världen”

By Sebastian Vendel-Martinez

I huvudmatchen på Muay Thai for Life (MTFL) 6 fick fansen bevittna en oförglömlig klassiker mellan den härdade Göteborgaren Nasim Kazem och den stigande stjärnan från Malmö; Amir El-Dakkak.

Matchen levererade allt som hade utlovats och mer därtill. Det var fartfyllt, spektakulärt och explosivt. El-Dakkak inledde starkt med sin okonventionella stil men den erfarne och rutinerade Kazem började ta sig in i matchen alltmer desto längre den gick.

Efter tre extremt underhållande ronder utnämndes Kazem slutligen till segrare via domslut.

Även om resultatet inte alls är vad El-Dakkak önskade, så är han nöjd – speciellt med tanke på de dåliga förutsättningarna han hade inför matchen.

– Matchen mellan mig och Nasim ångrar jag inte ett dugg, berättar El-Dakkak för Maximum Sports. Vinster eller förlust, jag skiter i vilket, jag gick in och krigade. Jag kämpade till slutet. Jag gick in med en skadad hand, som mina nära och kära vet om, jag har haft en skada sedan långt tillbaka, men jag visste om riskerna och konsekvenserna.

– Tre veckor innan matchen skadade jag handen igen men trots att jag inte ens kunde ta på mig en handske vägrade jag att ge upp. Jag försökte hitta lösningar, tränade ändå men kunde inte slå med högern. Jag kontaktade vårdcentralen, arbetsterapeuten gav mig tid hos läkare som kunde ge mig kortisonspruta så att jag inte skulle känna smärta och kunde tävla.

Med tanke på omständigheterna gjorde El-Dakkak en lysande insats, men det räckte inte för seger.

Som en mogen atlet som fokuserar på möjligheter istället för hinder finns det givetvis flera insikter som El-Dakkak tar med sig från matchen.

Ofta kan de mest värdefulla lärdomarna vara de som svider mest. El-Dakkak visste att han med en skadad hand skulle ha en uppförsbacke i matchen, men hans självförtroende gick inte att rubba.

– Lärdomar och läxor till nästa gång är att inte slåss när man är skadad, jag rekommenderar inte det till någon. Men jag är ung och hungrig och vill ta mig till toppen så snabbt som möjligt. Det var därför jag tog denna matchen, jag ville visa vem jag är. Även med en skadad hand tänkte jag ”det finns ingen chans han kan vinna över mig,” för det är den mentaliteten jag har! Det är det självförtroendet jag alltid haft, ända sedan jag var liten och det kommer aldrig förändras – även om jag förlorar.

– Men ja, under andra ronden slog jag upp handen igen, det är därför det inte gick som det skulle i den tredje ronden. I den tredje ronden tänkte jag ge mitt allt, för jag visste att det var sista ronden, allt eller inget, den som vinner sista ronden vinner allt.

– En till lärdom jag tar med mig är att alla jag möter framöver bara kommer vara bättre och starkare, så det innebär att jag måste börja gymma mer, lägga på tyngre vikter, bli starkare. Även om jag redan nu har fina muskler, så spelar det ingen roll, det är bara for show, men jag måste bli lite starkare. Alla jag möter nu kommer vara äldre än 25, deras skelett är annorlunda, deras grepp är annorlunda, så jag behöver lägga in en högre växel och ta träningen mer seriöst. Det är det jag tänker göra. Om jag kombinerar mer styrkeräning med min thaiboxning så kommer ingen kunna stoppa mig.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag kommer bli bäst i världen”

Förra månaden blev det klart att El-Dakkak skrivit på för managementbolaget Viracci Sports Management – som erbjuder dess klienter flera viktiga tjänster.

El-Dakkak hade redan en god relation med VSM:s grundare Andres Viracca och såg en ljus framtid som resultat av ett samarbete.

– När jag fick höra att Andres skulle starta Viracci Sports Management tänkte jag att det var riktigt nice. Men sedan kom jag på att han redan hjälpt andra utan ett ordentligt managementbolag, men han har ändå hjälpa många jag känner som Freddy [Castro], Christopher Bajo och några andra. Andres vill allas bästa, han gör det han brinner för. Med det sagt: om han gör det från hjärtat, det gör han, det betyder att man kan gå hur långt som helst! Om man har någon som stödjer en från hjärtat kommer det bara gå bra.

Nu med en nyttig återhämtning framför sig, stark backning från ett nytt management och alla nödvändiga insikterna han behöver är El-Dakkak redo för att återvända starkare än någonsin.

– När handen är bra kommer vi ta matcher närsomhelst, varsomhelst. Så länge som handen är bra så kommer jag ta matcher, oavsett vem det är, jag backar aldrig för någon. Min plan är att vi tar oss till Thailand, tillsammans, gör ett träningsläger där och tävlar där borta. Jag kommer bli bäst i världen, det vet jag, jag behöver bara få chansen att visa upp mig. Jag tror att i Thailand har jag chans att ta mig in i ONE, det är mitt mål.

– 2024 kommer jag komma tillbaka ännu starkare, snabbare och hårdare! Med det sagt så kommer jag försöka ta mig ut till hela världen, tävla hela världen runt och bli bäst helt enkelt. Vilken organisation jag än kommer in i spelar det inte roll, men målet är ONE Championship. 2024 kan folket förvänta sig att jag är i ONE Championship om min hand är bra.

El-Dakkak sticker redan ut från mängden med sin fantastiska, oberäkneliga stil, karisma och självförtroende samt potential som lyser starkt som solen.

Det sägs ofta att en fighter visar vem de verkligen är när de tvingas återhämta sig från motgång. Det är lätt att se bra ut vid vinst, men att se bättre ut vid återkomst än vad en fighter gjort innan en stor förlust kan säga så mycket mer.

Läs mer

Vem borde Amir El-Dakkak möta i sin återkomst till ringen?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter