Connect with us

Exklusivt

Avslöjandet: Därför blir det ingen UFC Sweden i år

Publicerat


Nyheter

Avslöjandet: Därför blir det ingen UFC Sweden i år

Publicerat 6 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

UFC gjorde debut i Frankrike i helgen i vad de flesta anser vara en enorm succé för alla parter. I samband med evenemanget avslöjade Dave Shaw, vicepresident för organisationen, att UFC Sweden är planerat för nästa år.

– Vi har varit i Stockholm flera gånger tidigare och hoppas komma tillbaka dit. Det finns på agendan för 2023, berättade Shaw för SVT Sport.

Enligt flera källor var dock UFC på väg att återvända till Sverige redan i november i år – något som inte längre verkar vara på gång.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av FRONTKICK.ONLINE 📲 (@frontkick.online)

Läs mer

”The Maulers” förlust påverkade beslutet

Enligt insatta källor till Maximum Sports fanns det två anledningar till varför UFC valde att skjuta upp planerna för att anordna en gala i Sverige 2022.

Källan uppger att det fanns två möjliga alternativ som skulle kunna agera huvudevenemang och bära galan: Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Khamzat Chimaev.

Huruvida Gustafsson skulle agera huvudmatch berodde dock på resultatet i hans återkomst mot Nikita Krylov på UFC London. Dessvärre blev dock Gustafsson avslutad via TKO tidigt i den första ronden, vilket var spiken i kistan gällande förslaget att ha ”The Mauler” i huvudmatchen.

Khamzat är härnäst inbokad att möta stjärnan Nate Diaz i huvudmatchen på UFC 279. Det mötet hade kunnat äga rum under årets planerade UFC Sweden – men Diaz tackade nej till att gå match i Sverige.

Enligt Maximum Sports källa var dessa de två avgörande faktorerna när det gällde att skjuta fram nästa UFC-gala i Sverige.

Det återstår att se när i 2023 UFC gör återkomst i Sverige. 

Vilka vill du se tävla under nästa UFC Sweden? 

ANNONS

Fler Nyheter