Connect with us

Exklusivt

Jonny Toumas krav om utmanarna: ”Annars är det ingen idé att försvara”

Publicerat

 

Nyheter

Jonny Touma ställer krav om titelutmanarna: ”Annars är det ingen idé att försvara”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / Daniel Schälander

I helgen kunde Jonny Touma äntligen göra sitt första titelförsvar och blev därmed fastställd som regerande flugviktsmästare i Fight Club Rush. Titeln stod på spel mot Rohulla Yousofi i galans huvudmatch – som blev en av galans bästa.

Efter ter fulla ronder utsågs Touma som segrare via ett tydlig enhälligt domslut. Att få sin hand upphöjd och utropas som mästare, efter all kontrovers som ledde till att han vann titeln, orsakade en explosion av känslor.

Nu vet Touma att han verkligen är mästare.

– Nu börjar det sjunka in att jag vann, börjar känna mig som en champ, berättar Touma för Tobias Lindkvist från Maximum Sports systersida Frontkick.online. Tidigare så kände jag inte riktigt att jag, inte att jag inte förtjänade bältet, men jag hade ju inte slagits om det. Det var inte najs att ha det hemma men nu är jag stolt över det.

Matchen mot Yousofi blev fartfylld och händelserik. Det svängde fram och tillbaka och matchen har hyllats av både fans och organisation.

– Min plan var att göra det enkelt för mig, inte kriga, men jag kände att han var lurig med boxningen och jag ville inte komma in för öppet, så jag försökte tajma min ingångar. Jag ville ta ner honom för där har jag övertag. Det gick enligt plan, hade ju velat avsluta egentligen, men jag hade kontroll.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag har mött typ alla”

Nu sitter Touma på tronen som den högst rankade svenske flugviktaren och alla konkurrenter har honom i deras sikte.

För att de potentiella, kommande titelmatcherna ska vara värt det vill dock Touma att det ska finnas en viss prestige i dem. Touma vill möta de bästa och han ser ett potentiellt nordiskt derby vid horisonten.

– Vi får se vad det blir. jag har en match kvar på kontraktet och måste försvara en gång till. Det finns några stycken vi kollar på. Jag vill möta de topprankade, annars är det ingen idé att försvara. Dansken, Mack Promanee, han är intressant. Sedan har jag ju typ mött alla.

Det slutgiltiga målet för Touma är dock givetvis UFC. Det är världens ledande MMA-organisation och de absolut bästa möjliga matcherna finns där.

Hans senaste matcher har gått på UFC Fight Pass och vid ytterligare ett lyckat titelförsvar hoppas Touma på att ordna en välförtjänat plats i UFC eller Dana White’s Contender Series.

– Jag vill ju att 2024 ska bli året då jag går match i Dana White’s Contender Series. Jag fyller 30 och målet var alltid att komma in i UFC runt 30, och vid 35 kanske ha ett UFC bälte. Det har varit drömmen och jag vill följa min plan. Nästa år siktar jag på UFC och på att matcha så mycket som möjligt innan.

Om Touma fortsätter prestera lika bra som han gjort på sistone lär hans drömmar som fighter gå i uppfyllelse.

Läs mer

Vem borde Jonny Touma möta härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter