Connect with us

Exklusivt

Linus Jönsson: ”Jag har aldrig känt så här inför en match”

Publicerat


Nyheter

Linus Jönsson: ”Jag har aldrig känt så här inför en match”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Göteborgstalangen Linus Jönsson är den sensate som skrivit på för Viracci Sports Management (VSM). Han kommer senast från ett silver i de nordiska mästerskapen där han bjöd på en stark insats men fick slutligen se sig besergad via domslut. 

Förluster och motgångar kan vara smärtsamma och bittra, men ofta leder de till de största insikterna. 

– Jag fick mig en ordentlig käftsmäll efter NM, berättar Jänsson för Maximum Sports. Jag insåg själv att jag hamnar i samma dåliga mönster de matcherna jag förlorat och det är dags att ändra på det.

Jönsson berättar att hans nya samarbete med VSM kan vara precis vad som hjälper honom att komma till nästa nivå. 

– Jag och min coach valde att samarbeta med Viracci sports management för vi ser allt det som Andres gör för sporten och det är inspirerande att se. VSM blir bara än ännu bättre platform att kunna fortsätta växa som fighter och person.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Aldrig känt så här”

Nu väntar en stormatch mot supertalangen Deldar Qaso på Wolf Fight Promotion (WFP) 9 i Kalmar lördag den andra december. 

Med de smärtsamma lärdomarna från de Nordiska Mästerskapen samt påfylld energi och backning från VSM så planerar Jönsson att äntra matchen med en helt ny inställning. 

Han vill lämna motgångarna och nederlagen bakom sig och siktar enbart mot toppen nu.

– Fansen kan förvänta sig en mer ”game” Linus. Jag har själv insett vad jag brister på och är trött på att dalta med mig själv och inte prestera till den förmågan jag vet att jag kan.

Att möta Qaso i sin hemstad är inget som räder Jönsson. Tvärtom, han äntrar denna matchen med en helt ny gnista i sig, redo för vad som än väntar honom. 

– Jag går in i den här matchen med en helt nyfunnen självsäkerhet. Jag vet själv vad jag är kapabel till och kommer att ge mitt allt inuti buren. Har aldrig känt så här inför en match innan och det känns otroligt bra.

Läs mer

Hur går det för Linus Jönsson på WFP 9? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter