Connect with us

Exklusivt

Nermin Hajdarpasic om motståndaren i Oktagon: ”Ser många hål”

Publicerat

 

Nyheter

Nermin Hajdarpasic om motståndaren i Oktagon: ”Ser många hål”

Publicerat 5 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca, Stev Bonhage

På lördag den 15 oktober kommer den obesegrade svenske tungviktstjärnan Nermin ”Swedish Rocky” Hajdarpasic (4-0) att möta den meriterade tysken Alexander ”Ironside” Poppeck (14-4) på Oktagon 36 i Frankfurt.

Det är ett stort steg för Hajdarpsic, som slog igenom under 2021 med tre raka segrar. Han kommer senast från en övertygande poängseger i en returmatch mot den turkiske strikern Fatih Aktas.

Poppeck har dock fina meriter. Han har tävlat i PFL, Dana Whites Contender Series och har fler segrar än alla Hajdarpasics tidigare motståndare sammanlagt.

Självförtroende har dock aldrig varit ett problem för Hajdarpasic – som har blivit den mest utmanad tungviktaren i Sverige.

– När man kollar resultaten så är [Poppeck] den tuffaste jag har mött, säger Hajdarpasic i intervju med Maximum Sports. Men han är boxare och jag ser många hål. Alla jag har mött har varit strikers men alla vill ta ner mig. Så fort jag prickar honom kommer han gå på nedtagning.

– Det är många hål i hans boxning, jättemånga hål. Jag är mycket snabbare , explosivare. Han kan sparka om han står stilla men om jag rör mig kommer han träffa luften.

Läs mer

”Han har förlorat mot alla de bästa han mött”

Hajdarpasic har tränat MMA i knappt två år. Han har förvisso en gedigen boxningsbakgrund som svensk mästare och trefaldig mästare i amatörboxning.

”Swedish Rocky” har dock kanske inte alltid haft den bästa kollen på dieten och har själv varit kritisk vad gäller hans egna kondition.

Det är något som utan tvekan har ändrats inför Oktagon 36. Hajdarpasic har hårdtränat och är i sitt livs bästa form.

– Jag har gjort min läxa, säger Hajdarpasic om förberedelserna inför mötet med Poppeck. Om de vill så kan jag slåss imorgon, jag är redan i bra form. Jag är verkligen i bra form och jag älskar när folk underskattar mig. Jag är utan tvekan i bästa formen någonsin och ligger redan på vikt. Sedan sist har jag gått från 114 till 101 och då äter fortfarande tre till fyra gånger om dagen.

Tjeckiska Oktagon har funnits sedan 2016 och har under åren vuxit fram som en dominant kraft att räkna med. De säljer ut stora arenor och kan mäta sig med många av de största ligorna i Europa.

Hajdarpsic är glad för att tävla för Oktagon och tror att de kommer bli störst i Europa.

– De snackar om att Oktagon ska bli större än KSW, förklarar Hajdarpasic. Alla KSW:s största stjärnor kommer gå i pension snart; [Roberto] Solidc, [Mahmed] Khalidov, [Mariusz] Pudzianowski. Oktagon satsar på mycket folk från Balkan och så. Jag tror Oktagon är på väg uppåt, deras galor verkar vara utsålda varje gång med typ 15,000 sittplatser.

”Redo att dö”

Poppeck har mött nuvarande UFC-fighters som Jamahal Hill och Dusko Todorovic. Han har vinster i fem utav sina sex senaste matcher och har säkrat nio utav sina fjorton segrar via T/KO.

Hajdarpsic tycker dock inte att den statistiken speglar verkligheten.

– Jag tänker bara på vad jag ska säga efter segern, säger Hajdarpsic om matchen. Jag tänker inte på honom, men på hur ska jag göra tyska publiken glad. Han är tysk och Oktagon älskar honom, satsar på honom. Men många av hans motståndare är pickup-matcher, han har förlorat mot alla de bästa han mött.

– Det blir bra match, jag är riktigt taggad. När jag är i form är jag inte rädd för en enda människa i världen.

Det är inte enbart Hajdarpsics fysik som är annorlunda inför Oktagon 36 – det är även hans mentalitet.

Han berättar att han inte varit så här säker och inställd på match sedan hans möte med Irman Smajic på Fight Club Rush 10. Det var den största hatmatchen inom modern svensk MMA – samt ett möte Hajdarpasic vann via blodig knockout i den tredje ronden.

– Fansen kan förvänta sig en bra vinstintervju, jag har förberett mig i två månader, avslutar Hajdarpasic. Match är match, vadsomhelst kan hända, men jag är väldigt säker. Jag var lika säker mot Irman [Smajic], jag var redo att dö. För [Poppeck] är jag bara ännu en match, för mig är detta liv och död, inget snack om saken.

Hur slutar Nermin Hajdarpsic vs Alexander Poppeck?

ANNONS

Fler Nyheter