Connect with us

Exklusivt

Viktor Mangs siktar mot proffs: ”Sista året för mig som amatör”

Publicerat

 

Nyheter

Viktor Mangs siktar mot proffs: ”Sista året för mig som amatör”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson

Nästa lovande som skrivit på för Viracci Sports Management (VSM) är nu presenterad: ingen mindre än supertalangen Viktor Mangs!

Under året har Mangs vuxit fram som en av de A-klasstalangerna som utan tvekan tagit för sig på den svenska MMA-scenen. Med vinster över fighters som Randy Fungula, Anton Ringvall och Anton Hellström samt en plats i det svenska MMA-landslaget så skiner Mangs onekligen starkt i år.

I samtal med Maximum Sports systersida Frontkick.online berättar Mangs om succéåret.

– 2023 har varit ett bra år för min del, berättar Mangs. Det har blivit många matcher och jag har fått chansen att fightas på stora galor, vilket har varit riktigt kul. Har brottats med en del skador under året men de har gått att träna runt till stor del.

När Mangs blev antagen till det svenska landslaget var förhoppningarna höga. Han ställdes mot en mycket rutinerad fighter i sin första match mot Litauens Mykolas Korsakovas.

Trots en del motgång inledningsvis så lyckades Mangs återhämta sig och fick motståndaren att klappa ut i den tredje ronden!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Något jag drömt om sedan jag var liten”

Dessvärre slutade Mangs andra match i förlust då han fastnade i en giljotin och därmed var han utslagen ur turneringen.

Han blev en dyrbar erfarenhet rikare men givetvis hade han sett fram emot att tävla ytterligare.

– VM i Albanien var mäktigt som fan att få uppleva. Att representera svensk flagga i sportsammanhang är något jag drömt om sedan jag var liten. Jag såg fram emot att få gå många matcher under kort tid, men tyvärr blev det bara två för min del.

Nu blickar Mangs istället framåt och ser fram emot att utvecklas som fighter med det stöder som VSM erbjuder.

– Jag tror att mitt samarbete med VSM kommer underlätta för mig när det kommer till både träning och tävling i form av kontakter och ekonomisk stöttning vid till exempel träningsläger och liknande!

Sett utifrån vad Mangs redan åstadkommit på ett år så ser framtiden lovande ut.

Mangs har redan satt sig på kartan och det är svårt att se på svensk lättvikt i A-klass utan att ha honom i framkant.

Utifrån Mangs egna planering så blir 2024 något som de svenska fansen bör längta efter redan nu.

– 2024 blir troligtvis det sista året för mig som amatör, så målet är att samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt. Det kommer bli lite mer träning på andra klubbar för mig och förhoppningsvis lika många matcher som i år.

Det finns gott om möjligheter för Mangs framöver. Nästa år medför ett rekordantal svenska MMA-galor. Det kommer ge Mangs alla möjligheter han kan behöva för att få till slutspurten innan han tar klivet till proffs.

Läs mer

Vem vill du se Viktor Mangs mot härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter