Connect with us

Exklusivt

Andreas Ståhl om rekordvinsten: ”Sparken tog bra”​

Publicerat

 

Nyheter

Andreas Ståhl om rekordvinsten: ”Sparken tog bra”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I huvudmatchen på helgens Battle of Botnia (BoB) 8 återvände den norrländske hemmafavoriten och UFC-veteranen Andreas ”Real Steel” Ståhl för sitt första titelförsvar i organisationen.

Ståhl tog sig an den israeliske Bellatorveteranen Kirill Medvedovski i en match som blev lika spektakulär som kortvarig.

Efter endast tolv sekunder hade Ståhl träffat med en brutal spark som sänkte motståndaren och med efterföljande slag var matchen slut.

– Ja det gick väldigt fort, karriärens snabbaste avslut, berättar Ståhl för Maximum Sports. Jag kände att sparken tog bra och såg att han gick ner men fortfarande var med, jag öste på med slag och domaren gick emellan. Känslan var fantastisk när jag hörde hemmapublikens jubel!

Just att försvara titeln hemma i Umeå var något helt utöver det vanliga för Ståhl, som är mer vad vid att tävla längre söderut.

Att lyfta BoB-titeln bland hemmafansen var som att återvända till var allt började, tillsammans med de fansen som stöttat från början på karriären.

– Det kändes helt underbart att få fightas på hemmaplan igen. Så kul att så många kom och stöttade på plats och att det är så många som följt med under lång tid.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Är evigt tacksam”

När BoB återvände i år så gjorde organisationen det med råge. De fyllde tomrummet som fanns och Ståhl har uppskattat att tävla på hemmaplan detta året. Det har också gett mycket medvind till de norrländska kämparna som ibland kan hamna i skuggan av fighters från de sydligare storstäderna.

– Det här året har varit riktigt bra och är så kul att BoB äntligen är tillbaka och satsar stort. Jag har gått på dom flesta MMA-eventen i Sverige och måste säga att Battle of Botnia håller högsta klass på eventet, det är alltid utsålt och underbar publik.

– Vi har många upcoming fighters och en av dom hetaste är ju Theodor Bergren. Det kommer bli kul att få följa hans karriär – han kommer att gå långt, det lovar jag.

Efter att ha radat upp två starka segrar är nu Ståhl redo för att ta för sig av ledighet och juletid.

Fokus nu ligger på att ta igen tid med familjen för att sedan satsa på stort nästa år – möjligtvis med titelförsvar i både BoB och Superior Challenge. Tills dess passar Ståhl på att ge eloge till de som stöttat honom på sin väg.

– Jag är evigt tacksam till dom som stöttat mig i med och motgångar det som gör att glöden fortfarande finns kvar hos mig.

Läs mer

Vem borde Andreas Ståhl möta härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter