Connect with us

Exklusivt

Fernando Flores om storslagna hemmavinsten: ”Då började jag svinga”

Publicerat

 

Nyheter

Fernando Flores om storslagna hemmavinsten: ”Då började jag svinga”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I helgen kunde den norrländske publikfavoriten Fernando ”El Toro” Flores (11-10) inleda en ny vinstsvit – den första sedan 2020 – efter att ha strypt ut spanjoren Aridane Romero Rodriguez i den första ronden med sin berömda Anaconda Choke på Battle of Botnia 8.

Matchen inleddes något lugnt men tempot trappades snabbt upp, tack vare Flores.

– Först var det avvaktande men sedan var det bara: ”Nu vill jag slåss,” och då började jag svinga. berättar Flores för Käftsmällspodden. Jag hörde David [Häggström] säga ”stressa inte fram avslut, du kan göra det när du vill!”

Flores släppte loss med sin boxning och sänkte Rodriguez tidigt. ”El Toro” var dock väl medveten om Rodriguez färdigheter på marken, då han har svart bälte i BJJ.

Därför valde Flores att lossa iväg elakartade sparkar mot motståndarens ben istället för att följa mer till marken.

– Det är mina, som ”Cowboy” Cerrone brukar kalla det, mina ”Fuck you”-sparkar. Jag tänkte att om han är svart bältare på marken – varför ska jag gå ner? Jag sparkar honom, straffar lite och sedan upp med dig, vi slåss.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag bryr mig inte ens om jag hade förlorat”

Väl på fötterna fortsatte Flores skina med sin boxning och fick ner Rodriguez än en gång. Då följde Flores sin motståndare till mattan, kopplade sin näst intill patenterade Anaconda Choke, och fick slutligen Rodriguez att klappa ut.

– Det är tredje gången jag får in anacondan, på samma sätt.

Michael Diega-Scheck och Martial Seguy har också fått känna på Flores Anaconda Choke – den sistnämnde gjorde dessutom det i BoB år 2015.

Nu har Flores två raka segrar på hemmaplan i Norrland, men han behåller ett lugn och en självinsikt som är viktigare än segrarna i sig.

Flores fokuserar på prestationerna och fighterarvet som han lämnar fansen med.

– Det känns skönt att vinna på hemmaplan så här. Jag vill bara fortsätta vinna egentligen. Jag bryr mig inte ens om jag hade förlorat men gjort en krigarmatch med blod, det hade inte gjort mig något heller, men jag vill visa folket vad MMA är och vad känsla är.

Flores har tävlat professionellt sedan 2014 och är i princip så älskad som en publikfavorit och veteran kan vara på den svenska MMA-scenen.

Det återstår att se vad som väntar Flores men en sak är säker: han har redan vunnit fansens hjärtan.

     Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Läs mer

Vem vill du se Fernando Flores mot härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter