Connect with us

Exklusivt

AFN svarar FCR efter kontroversen: ”Svårt att tro”

Publicerat


Nyheter

AFN svarar FCR efter kontroversen: ”Svårt att tro”

Maximum Sports logotyp

 

By Redaktionen

Foto: Stefan Romare

Under dagen blev det klart att Fight Club Rush (FCR) valt att frånta den tidigare bantamviktsmästaren Bernardo Sopai sitt bälte i organisationen. Nu har AFN svarat FCR i frågan. 

I ett uttalande menade FCR på att beslutet att ta Sopais titel grundades i att han inte försvarat titeln sedan februari 2023 samt att hans team vägrat teckna ett avtal om exklusivitet för 2024. 

– Team Allstars vägrade att gå med på en sådan deal då de vill ha Bernardo på AFN som de själva uttrycker det, stod det i FCR:s uttalande. Att ett team väljer att svika en fighters karriärmöjligheter för att premiera sin egna tillställning finner vi beklagligt.

AFN är grundat och baserat på Allstars Training Center i Stockholm där Sopai tränar. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Snarare som att FCR bestraffar honom”

AFN:s promotor Mohammad Babadivand har nu kontaktat Maximum Sports för att uttala sig om FCR:s beslut. 

– Vi tycker att det är lite underligt att påstå att man tänker på fighters bästa när man i samma veva frånta Sopai sitt bälte för han inte signade ett exklusivt avtal, säger Babadivand till Maximum Sports. Vi har däremot inga problem med att släppa våra mästare till andra organisationer. Detta tyder på att vi faktiskt tänker på fighters bästa.

– Vi var öppna från början gällande samarbete med FCR men de valde att kontra med ett exklusivt avtal, vilket endast FCR vinner på. Då är det svårt att tro att man prioriterar Bernardos karriär.

– Det låter snarare som att FCR bestraffar honom. Det är tråkigt att FCR väljer att inte samarbeta med oss. Vi är en organisation som vill samarbeta med alla för att gynna fighters och för att vi gemensamt kan bygga upp svensk MMA.

AFN 4 äger rum i Stockholm den 30 december där Sopai kommer möta brasilianske Geovane Vargas om den vakanta bantamviktstiteln. 

Läs mer

Vad tycker du om hur AFN och FCR hanterat situationen? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter