Connect with us

Senaste nytt

Dana White: ”Power Slap kommer att bli större än UFC”

Publicerat

Dana White Power Slap Paige VanZant UFC

UFC-chefen Dana White fortsätter att peppa upp Power Slap och säger att det bara är en tidsfråga innan örfilstävlingen passerar UFC i popularitet.

Power Slap hade en stor gala i helgen då den före detta UFC-fightern Paige VanZant gjorde sin debut i Las Vegas. VanZant är det största namnet att tävla i Power Slap och hon tog hem ett domslut mot Christine Wolmarans med siffrorna 30-25 på Power Slap 8.

VanZant gick skilda vägar med UFC efter att ha blivit avslutad av Amanda Ribas i juli 2020. Hon kom sedan att starta en lukrativ karriär på OnlyFans, samtidigt som hon bland annat skrev kontrakt med BKFC. Sedan dess har VanZant även tävlat inom influencer-boxning och kommit att bli populär på sociala medier med över 3,1 miljoner följare på Instagram.

UFC-chefen White tror att inflytelserika personer som VanZant kommer att göra att Power Slap på sikt kommer att bli större än MMA-organisationen.

– Jag sa det… Gå tillbaka. Några av er var där och hörde mig i början, sade Dana White efter Power Slap 8. Jag sa, ”Det här kommer att bli den största sporten i världen. Det här kommer att vara större än UFC. Det här kommer att bli större än UFC.” Nu kan ni minnas att jag sa det, och alla som kommer att säga: ”Åh, han är en j*vla galning” och allt det där. Vi ses om några år och pratar igen.

– Det här är ett av de där evenemangen… Det är som UFC igen. När vi anordnar ett live-event… Ingen lämnar ett UFC live-event och säger, ”Jag vill aldrig se ett sådant här event igen”. Det är samma sak med Power Slap. Det fortsätter att växa. Det här var vårt åttonde event. Vi har bara gjort åtta galor. Och om man tittar på framgången med det här och på bara åtta shower, så kommer vi att bli bättre för varje gång vi gör det. Atleterna kommer att bli bättre. Det kommer att komma folk som fortsätter att dra och folk vill se Power Slap. Allt är bara ett enormt pågående arbete. Det kommer bara att bli bättre för varje gång vi gör det.


MISSA INTE


Dana White tror att framgången bakom Power Slap kommer att vara sociala medier, inte traditionella medier.

– Det är alla slap-fighters mot världen, fortsatte White. Alla snackar sk*t på internet och skriver dåliga j*vla sk*thistorier och allt det där. Jag säger till dessa killar, ”F*cking omfamna det. Det är vackert. Det är en fantastisk sak.” Vet du vad du inte vill ha? Killarna som inte skriver några f*cking historier och inte säger någonting om det. Vi bygger den här sporten på ett helt annat sätt, och det är inte byggt via media. Vi bygger inte den här sporten genom media. Det här är framtiden för hur sport kommer att byggas upp, och jag visar hela j*vla världen hur det går till.

– Alla som du tar in, särskilt någon som redan har en viss nivå av berömmelse och en viss nivå av följare, lockar du nya människor till det. Det råder det ingen tvekan om. Ikväll är världens mäktigaste influencers i det här rummet varje gång vi anordnar ett event. De här ungdomarna lever på att skapa innehåll. Det är vad de gör, och inget blir mer viralt, oavsett vem du är, hur många följare du har, än Power Slap.