Connect with us

Senaste nytt

Francis Ngannou har redan fått ett erbjudande: ”Väldigt intresserade”

Publicerat


Nyheter

Francis Ngannou har redan fått ett erbjudande: ”Väldigt intresserade”

Publicerat 16 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nyheten om att Francis Ngannou nu lämnat ifrån sig UFC-titeln har knappt hunnit kallna men det hindrar inte erbjudanden från att hagla in.

UFC:s vd Dana White chockade MMA-världen när han informerade om planerna för tungviktsdivisionen. Efter flera månader av misslyckade förhandlingar med UFC valde Francis Ngannou att lämna organisationen – samt sin titel som mästare. 

Den brutala och omtalade organisationen Bare Knuckle FC (BKFC) är de största inom barhänt boxning. Nu har BKFC gett Ngannou ett bjudande, något organisationens vd David Feldman nyligen öppnade upp om. 

– Vi är väldigt intresserade i att signa Francis Ngannou och hade gärna haft honom tävla i vår talangrika tungviktsdivision i BKFC, berättade Feldman i ett meddelande till MMA Junkie. Vi sammanställer ett erbjudande för hans tjänster, förhoppningsvis får fans se honom i BKFC:s ring under 2023.

Läs mer

Den bästa tungviktaren i världen?

Sedan sin UFC-debut i slutet av 2015 blev det uppenbart att Ngannou var en kraft att räkna med – inte enbart på grund av den näst intill omänskliga slagkraften han besitter. 

Han avslutade sina fem första motståndare i UFC; inklusive Andrei Arlovski och Alistair Overeem. Detta räckte för en titelchans mot den dåvarande mästaren Stipe Miocic. Ngannou förlorade matchen via domslut men lyckades säkra en returmatch om titeln efter tre raka segrar på knockout.

Ngannou visade en markant utveckling och knockade Miocic i den andra ronden för att vinna titeln. 

Sedan dess har Ngannou hunnit försvara titeln i en jämn match mot Ciryl Gane. Hans största problem har dock varit i förhandlingarna med UFC om ett nytt kontrakt.

Borde Francis Ngannou ansluta sig till BKFC? 

ANNONS

Fler Nyheter