Connect with us

Senaste nytt

Ny toppmatch klar för FCR 15: ”Nya skolan mot den gamla”

Publicerat

 

Nyheter

Ny toppmatch klar för FCR 15: ”Nya skolan mot den gamla”

Publicerat 16 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den första matchen har nu blivt officiell inför Fight Club Rush (FCR) 15: ett hett fjäderviktsmöte mellan veteranen Fernando ”El Toro” Flores (10-10) och Alexander Lööf (4-0).

Förra veckan blev TV-personligheten och Allstarstalangen Liam Pitts klar för FCR 15. Nu är även det ombokade mötet i fjädervikt mellan Fernando Flores och Alexander Lööf annonserad.

– Det ska bli kul att kliva in mot en rutinerad fighter som Fernando, berättar Lööf för Maximum Sports. Blir ett bra test för mig. Det kommer bli nya skolan mot den gamla skolan. Hans nickname ”El Toro” beskriver hans fightingstil väldigt väl, men jag vet att jag har vad som krävs för besegra Fernando. Det finns en grej som tjurar fruktar och det kommer ni få se när jag gör min ingång och sedan gör jag min grej i buren.

Flores är minst lika taggad på matchen och har också en liknande bild av mötet.

– Det ska bli en intressant fight, berättar Flores. Han är ung och har många bra saker i sitt game. Men jag ska bara fokusera på mig själv och njuta av allt.

FCR 15 äger rum på Strawberry Fields i Stockholm och kan ses på plats eller via UFC Fight Pass.

Läs mer

Andra gången matchen bokas

Flores och Lööf skulle ha gjort upp i den delade huvudmatchen på FCR 14, men en skada satte stopp för matchen, som flyttades fram till nästa event.

Sedan sin proffsdebut i 2014 har Flores byggt upp ett rykte som en orädd fighter, villig att ta sig an de allra tuffaste utmaningarna. Flores har bland annat mött fighters som Tobias Harila och Felipe Lima när ingen annan velat anta utmaningen.

”El Toro” har säkrat imponerande segrar över fighters som Robert Nyström, Michel Diega-Scheck samt Pietro Menga – som var på god väg till UFC.

Sist Flores var aktuell var i finska CAGE där han gick tre tuffa ronder med hemmafavoriten Markus Rytöhonka. Bägge fighters hade sina stunder men i slutändan segrade finnen via domslut.

Lööf har lyckats hålla nollan i förlustkolumnen trots tuffa matcher mot etablerade fighters som Amir Malekpour och Hamid Sadid.

Sist han tävlade var i huvudmatchen på FCR 12 där han och Samuel Bark gjorde upp i ett möte mellan två obesegrade talanger. Det blev en jämn tillställning som gick tiden ut, men Lööf segrade via delat domslut.

FCR 15: Tillfälligt matchkort

  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Alexander Lööf
  • Liam Pitts vs TBA

Vem vinner: Fernando Flores eller Alexander Lööf?

ANNONS

Fler Nyheter