Connect with us

Exklusivt

Intim inramning på ny thaiboxningsgala: ”Vi vill skapa en närmare upplevelse för publiken”.

Publicerat

 

Nyheter

Intim inramning på ny thaiboxningsgala: ”Vi vill skapa en närmare upplevelse för publiken”.

Publicerat januari 17, 2023

By Lisa Melin Johansson

Den 4:e februari går Saturday Bark av stapeln, en helt ny gala vars matchkort bjuder på världsmästare såväl som lokala upcomers. Målsättningen är, utöver att leverera högklassig thaiboxning, att skapa en nära känsla mellan publik och fighters.

Göteborgsklubben Bulldog Training Center som står bakom galan är inga gröngölingar när det kommer till att arrangera evenemang inom thaiboxning, och förhoppningen är att deras nya satsning Saturday Bark blir den första upplagan av ett återkommande koncept.

Vill ge kvinnliga fighters mer utrymme

Pär Henberg från Bulldog berättar för Maximum Sports att tävlingen delvis grundar sig i deras nyfikenhet kring fighters grad av intresse för att matcha på en hemmaklubb med mer intim inramning. Dessutom vill de ge fler kvinnliga atleter möjlighet att gå match och synas.

Vi siktar alltid på att ha 50/50 av tjejer och killar på våra tävlingar, och tror att detta kan vara ett sätt att få in ännu fler personer i sporten.

Läs mer: Svensk thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Genom att arrangera Saturday Bark på sin egen klubb i stället för en stor arena ökar de oddsen för en fullsatt lokal med bra support från publiken, samtidigt som de kan hålla biljettpriset nere.

Världsmästare på matchkortet

Matchkortets största namn är Angela Mamic, flerfaldig svensk mästare som efter många år i landslaget tog hem VM-guld i -71 kg i maj 2022. Nu ställs hon mot Pernilla Palm, ett annat etablerat namn i tungvikten. Både Mamic och Palm deltog i SM i september 2022, men åkte ut i sina respektive kvalmatcher.
Den kommande matchen går under proffsregler i -72,5 kg.

Läs mer: Sthlm Fight Night – Fullständigt matchkort

”Planen är att arrangera tävlingar även inom…”

På februarigalan satsar Bulldog helhjärtat på thaiboxningen, men tanken är att framöver bredda utbudet. Henberg berätta:

-Planen är att under det kommande året arrangera tävlingar även inom kickboxning, samt att köra kombinerade kick – och thaiboxningsgalor. Delvis för att vi ska kunna se och lära oss av varandras olikheter, och även för att öka möjligheterna att tävla mer i båda grenarna.

Saturday Bark äger rum på Bulldog Training Center i Göteborg den 4:e februari, matchstart kl. 18:00. Biljetter till galan köper du här, och streamen kommer sändas på SolidSport.

Matchkort 

+91 kg, B-klass: Fariz Lukovic vs. Ivan Dzhuran

-60 kg, C JR: Angelo Benmo vs. Loke Borg Fridh

-57 kg, B-klass: Mustafa Razaei vs. Sam Wingqvist

-62 kg, B-klass: Cornelia Strandberg vs. Ida Vrautio

-59 kg, IFMA: Nathapong Vijitkhajee vs. Michael Jansen

-61,5 kg, C-klass: Emelie Borne vs. Daniella Eshagi

-69 kg, IFMA: Karim Omari vs. Jalil Sultani

-63 kg, IFMA: Anas Elou vs. Hassan Amiri

-75 kg, B-klass: Akram Haddad vs. Cedrik von Heiroth

-72,5 kg, A-klass: Pernilla Palm vs. Angela Mamic

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter