Connect with us

Exklusivt

Ståhls varning: Khamzat kan förlora rematch mot Burns – detaljen avgör

Publicerat

 

Nyheter

Ståhls varning: Khamzat kan förlora rematch mot Burns – detaljen avgör

Publicerat 17 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Svenske Andreas Ståhl har gått tre ronder med Gilbert Burn, precis som Khamzat Chimaev, och tippar nu ett potentiellt återseende mellan de två.

Mot slutet av 2013 blev den norrländske welterviktaren Andreas ”Real Steel” Ståhl  UFC-fighter. Skador satte stopp för de två första annonserade matcherna men sedan fick Ståhl sin första motståndare i organisationen: Gilbert Burns.

Medan Burns idag är känd som före detta titelutmanare i UFC samt en topp 5-rankad fighter, så gjorde brasilianaren sin UFC-debut mot Ståhl. Bägge fighters var med andra ord relativt okända för mainstreamfans.

Ståhl bröt sin käke i matchen mot Burns – men vägrade ge upp. Svensken gick alla tre ronder i en tuff match där båda fighters hade sina stunder. Burns vann dock ett enhälligt domslut.

Därefter ställdes Ståhl mot ännu en fighter som skulle komma att utmärka sig under följande år: Santiago Ponzinibbio. Ståhl förlorade även den matchen och släpptes från UFC.

Numera när Ståhl ser Burns i rubriker och stormatcher så känner han enbart glädje.

– Jag blir bara glad över Burns framgång, berättar Ståhl för Maximum Sports. Mina två förluster i UFC har åldrats väldigt bra.

Även om det inte var lika känt när de möttes, så fick Ståhl två av de tuffaste möjliga matcherna i sina två matcher i UFC.

Läs mer

”Liten fördel till Burns ifall…”

En av förra årets bästa matcher är onekligen mötet mellan Burns och svenske Khamzat Chimaev. Ståhl har haft en mycket bra insikt i bägges fightingstilar och öppnade upp om deras klassiska match – samt hur ett returmöte hade gått.

– Den första matchen de två emellan var ju väldigt jämn och jag skulle verkligen vilja se ett returmöte, berättar Ståhl.  Men utgången är svår men jag tror ändå att Burns kanske skulle ta hem ett returmöte.

– En returmatch skulle vara väldigt intressant eftersom det var så hög kvalitet och tempo i den första matchen och så pass jämn. Utgången är svår att förutspå; den av de som kommer in med bäst gameplan har stor fördel. Blir det fem ronder  kanske det ligger lite mer på Burns håll när han har visat sig vara väldigt stark i de senare ronderna.

– Men Khamzat är ju alltid farlig och visade ju i sin senaste match att han är på en helt annan nivå med sin brottning och han kliver alltid in för att söka avslut och det är ju det som är så spännande med hans matcher. Det är absolut en rematch man vill se och super svår att tippa på och det är det som gör den så spännande att se igen.

– Sammanfattningsvis tror jag på Khamzat men ger en lite fördel till Burns ifall det skulle vara fem ronder.

I dagsläget har Burns en match i helgen mot veteranen Neil Magny på UFC 283 i Brasilien. Khamzat står dock utan motståndare – i två olika divisioner.

Khamzat har gjort anspråk på titelmatcher i både weltervikt samt mellanvikt, men att få ihop en match har varit lättare sagt än gjort.

Det återstår att se om Khamzat och Burns gör upp en andra gång och om Ståhls förutsägelse överensstämmer med en returmatch.

ANNONS

Fler Nyheter