Connect with us

Senaste nytt

Guram tvingas dra sig ur nästa UFC-match – här är anledningen

Publicerat


Nyheter

Guram tvingas dra sig ur nästa UFC-match – här är anledningen

Publicerat 5 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Dessvärre har den svenske UFC-lättviktaren Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze tvingats dra sig ur det planerade mötet med högt rankade Thiago Moises. Matchen skulle ha ägt rum på UFC 283 den 21 januari. 

Det var AG Fight som fört rapporterade om att Guram tvingats hoppa av matchen. Enligt källor till Maximum Sports rör det sig om en en infektion med stafylokocker som drabbat ”The Georgian Viking”.  

Läs mer

Otur med skador och jämnt domslut

När Guram gjorde UFC-debut i oktober 2020 var förhoppningarna höga då han länge varit en av Sveriges mest lovande fighters med fina segrar i bland annat Brave CF. ”The Georgian Viking” ställdes mot numera topprankade Mateusz Gamrot.

Det var en jämn match som gick tiden ut men Guram kammade hem segern via delat domslut. Inte långt efter den matchen drog Guram på sig en allvarlig knäskada som hindrade honom från att tävla i drygt två år. 

Guram återvände till oktagonen mot Damir Ismagulov i somras. Än en gång blev det en jämn tillställning som gick alla tre ronder. Efter full tid förlorade Guram via ett jämnt och något kontroversiellt delat domslut. 

Det är beklagligt att Guram inte kunnat visa vilken toppfighter han egentligen är i UFC, men förhoppningsvis kan han återvända till buren inom en snar framtid. 

Vill du fortfarande se Guram ta sig an Thaigo Moises? 

ANNONS

Fler Nyheter