Connect with us

Boxning

Helgens 4 stora boxningsgalor – Manny Pacquiao är tillbaka!

Publicerat

 

Nyheter

Helgens 4 stora boxningsgalor –
Gör Manny Paqcuiao comeback?

Publicerat december 09, 2022

By Philip Dersén

Manny

Så här kort innan jul brukar boxningsgalorna gå av stapeln titt som tätt. Så är fallet även under årets julmånad. Helgen som kommer är unik i den mån att det presenteras 4 stycken högklassiga boxningsgalor under en och samma helg. Här nedan får de alla en kortare presentation.

Terence Crawford vs. David Avanesyan 

Plats: Omaha, Nebraska (USA). 

Sändande bolag: PPV via Integrated Sports

Det må störa fansen att Terence Crawford aldrig tycks möta Errol Spence. Men man kan inte komma ifrån det faktum att Crawford just nu är en av världens klart bästa boxare över samtliga viktklasser. På lördag boxas han inför hemmafansen i Omaha, Nebraska. Som vanligt går han till sina matcher som en stor favorit, motståndet den här helgen är David Avanesyan. Ryssen som tidigare varit EM-mästare är en utmanare med gedigen erfarenhet. Det räcker dock inte långt mot Omahas stora son  Terence Crawford. Allt tyder på att han tar hem sin 39:onde raka seger som proffs.

För MMA-fansen kan det vara värt och påpeka att förre detta UFC-mästaren Cris Cyborg här gör sin debut som proffsboxare.

Manny Pacquiaos vs. DK Yoo 

Plats: Seoul (Sydkorea)

Sändande bolag: PPV via Fite.TV

Är detta legendaren Manny Pacquiaos stora comeback? Nej inte riktigt. Manny som tackade för sig efter sin förlust mot Yordenis Ugas förra året, är fortsatt pensionerad som proffsboxare. Helgens match är 8-ronder lång och får kallas för en ren och skär uppvisningsmatch. Möter gör han en känd asiatisk kampsportare och mångsysslare vid namn DK Yoo. Att han skulle ha en chans mot Manny i en boxningsring ser jag som fullständigt osannolikt. Men om man vill se en av 2000-talets största stjärnor ”in action” kan med glädje fokusera på den här matchen.

Teofimo Lopez vs. Sandor Martin 

Plats: New York (USA)

Sändande bolag: ESPN+

Teofimo Lopez är känd för den breda publiken som pojkspolingen vars stora genombrott kom när han besegrade storstjärnan Vasyl Lomachenko. Sedan dess har Lopez hunnit förlora sina VM-bälten och nu vill han visa att hans stora seger inte bara var en tillfällighet. På plats i Madison Square Garden ställs han mot en av Spaniens giganter, nämligen Sandor Martin. Intressant ur svensk synvinkel är att Martin föll mot Anthony Yigit i Solnahallen 2017. Martin är en bra mycket bättre boxare numera och den som vinner här lär gå direkt till en stor titelmatch. På underkortet går den amerikanske tungviktstalangen Jared Anderson match mot Jerry Forrest. Det är aldrig ett dåligt val att se boxning direkt från MSG, inomhusarenornas Mecka.

Läs mer

Josh Warrington vs. Luis Lopez 

Plats: Leeds (England) 

Sändande bolag: DAZN

Den nuvarande generationens brittiska boxare har lyckats sälja ut arenor landet över med nya publikrekord som konsekvens. En av dessa är Josh Warrington som innehar ett VM-bälte i fjädervikt. Warrington är omåttligt populär i hemstaden Leeds och stadens just nu största idrottsprofil vid sidan av fotbollslaget Leeds United. Helgens gala går av stapeln på First Direct Arena och är Warringtons sjuttonde match i staden. Sist han gick en match utanför Leeds åkte han på sin första förlust i karriären, när okända Mexikanen Mauricio Lara skrällde till rejält. Han kommande motståndare Luis Lopez är även han från Mexiko och har ett gediget matchfacit i ryggen. Kan historien upprepa sig?

Bakom huvudmatchen går kvinnliga stjärnorna Ebanie Bridges och Shannon Courtenay matcher. Allt kan ses i den relativt billiga streamingtjänsten DAZN:s basutbud.

ANNONS

Fler Nyheter