Connect with us

Exklusivt

Javad Vahid Rezah om framtiden: ”Planen är att helt gå över till…”

Publicerat


Nyheter

Javad Vahid Rezah om framtiden: ”Planen är att helt gå över till…”

Publicerat november 20, 2022

By Lisa Melin Johansson

Efter förra helgens Zone Pro League 4 (ZPL) är det nog många som lagt namnet Javad Vahid Rezah på minnet. Den fartfyllda matchen mellan honom och Enayatullah Nasrullahi blev en riktig publikfavorit och inofficiell Fight of the night. I detta tredje möte mellan de unga herrarna var det Vahid Rezah som stod som vinnare, och i denna intervju med Maximum Sports berättar ”Reborn” mer om känslorna kring matchen, framtidsplanerna och huruvida ett fjärde möte kan bli aktuellt.

På ZPL fick vi se ett brett utbud av tekniker och ett minst sagt imponerande tempo under samtliga tre ronder. Vahid Rezah är glad att han kunde bjuda på underhållning.

I slutändan är det ett utav målen för varje fight, folk kommer för underhållning och då vill jag se till att de får det!  

Han berättar vidare om känslorna inför, under och efter matchen.

Känslorna är alltid under kontroll när det gäller mig. Just på grund av att lika mycket som jag pressar mig själv fysiskt så pressar jag mitt tempel – det vill säga min hjärna. Men i just denna fight hade jag som ett mörkt moln i huvudet som jag inte kunde få grepp om eller bearbeta. Jag brukar ha kontroll på det mesta i huvudet annars, men denna fight var mot någon som jag respekterar och som jag tidigare förlorat mot. Det molnet försvann i samma sekund som min musik spelades under walk-outen.

– Känslorna nu efter matchen är som vanligt; jag är aldrig nöjd med mig själv, snarare självkritisk och känner att jag måste bli bättre och snabbare. I mitt huvud är jag en nybörjare, eftersom en nybörjare har mycket att lära sig, och jag har mycket att lära mig. Tills switchen i huvudet slår på när jag kliver in i ringen; switchen från att känna att jag är nybörjare till att bli en varelse som jag själv är rädd för. 

”Vinst är vinst, men jag gör mig redo för de absolut bästa i världen, allt fram till dess är träning”

Deras första möte slutade i diskvalifikation, och gången därpå var det Nasrullahi som plockade hem vinsten. Nu fick vi se Vahid Rezah starta matchen i maxtempo och omedelbart visa att han var där för att vinna.

 – Det var högt tempo från start, anledningen var att det gått fyra år sedan vi senast möttes, och jag kände att det inte finns någon chans i världen att han skulle ha utvecklats mer än mig. Självklart ska alla fighters ha det tankesättet, men jag kände verkligen att det var på en helt annan nivå, jag var hundra på det. När jag värmde upp med min gode vän och coach Alexander Johannesson så körde vi väldigt högt tempo på mittsar under många minuter. Efter uppvärmningen kände jag att min puls knappt går upp eftersom min kondition är på min bästa nivå någonsin. Så när matchen startade kände jag direkt att jag inte behövde vänta eller känna av honom i början; jag kommer träffa hårt och gå igenom, om han slänger ut något så kontrar jag direkt.

Läs mer

Som publik var det svårt att ta miste på den glädjen ”Reborn” utstrålade både under matchen och när att han fick sin arm upplyft av domaren. Dock är det inte vinsten i sig vad som spelar störst roll för honom.

 – Självklart är det alltid kul att vinna, men det absolut viktigaste för mig är två saker:

– Nummer 1 är att jag hade kul, jag gör detta för att jag älskar det och lägger väldigt många timmar på det varje dag. Då vill jag se till att ha kul när det väl gäller, för när jag har kul är jag också som absolut farligast.

– Nummer 2 är utveckling och prestation. Är mina misstag från förra matchen borta, hur bra gjorde jag ifrån mig, var jag smart och teknisk nog?

– Vinst är vinst, men jag gör mig redo för de absolut bästa i världen, allt fram till dess är träning.

Siktet inställt på MMA

Matchen hann knappt avslutas innan snacket om ett fjärde möte började, då de unga thaiboxarna nu står med varsin vinst mot varandra. Dock har Vahid Rezah andra planer inför framtiden.

 – Han (Nasrullahi) utvecklar mig jättemycket, och i slutändan var han den enda i Sverige som accepterade matchen. Jag har så mycket respekt för honom, inte bara för hans fighting utan också för vilket fin människa han är och den vänskap vi har utanför ringen.

– Men… Det blir svårt när planen är att gå över helt till MMA nu, han är välkommen över till den ”mörka sidan” för en rematch i MMA, men annars blir det svårt. Men beroende på landslaget och hur VM och EM ser ut i thaiboxning nästa år, så vill jag kanske köra en sista resa där – smaken av guldet lämnar mig inte.

– Jag vet att jag aldrig har varit så här redo, jag kommer ta hem VM-guldet denna gång. Men därefter blir det tillbaka till MMA.

Det är med stor spänning vi fortsätter följa Javad Vahid Rezah – oavsett om det blir i thaiboxningsringen eller MMA-buren så vet vi att det kommer bli underhållning på högsta nivå!

ANNONS

Fler Nyheter