Connect with us

Exklusivt

Josefine ”Thunder” redo för att bli nästa UFC-stjärna: ”Inget står i vår väg”

Publicerat


Nyheter

Josefine ”Thunder” redo för att bli nästa UFC-stjärna: ”Inget kommer stå i vår väg”

Publicerat 23 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den 25 februari kommer den obesegrade svenska supertalangen Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) att ställas inför MMA-karriärens tuffaste match när hon tar sig an australiensiska Jacinta ”The Juggernaut” Austin (4-0). 

Det är mer än enbart damernas matchfacit som är lika. De är båda två strikers av rang och mästare i thaiboxning. Mötet äger rum på UAE Warriors 35 och det råder inget tvivel om att vinnaren är oerhört nära UFC. 

Läs mer

”Vill komma in i UFC så snabbt som möjligt”

I ett nytt videoreportage fick Maximum Sports en pratstund med Knutsson samt hennes tränare Sanja Trbojevic.

Pressen må vara hög men det råder trots det ett lugn hos Knutssonlägret. 

– Vi har längtat efter match nu så det är bra att vi äntligen fick det, säger Trbojevic. Vi hoppas att det snart blir UFC. Så jaghoppas att hela campet blir bra, utan skador för det finns inget som kommer stå i vår väg denna gången. Det spelar ingen roll om hon är världsmästare i whatever, 2023 är vår tid. 

Hittills har Knutsson i stort sett enbart mött fighters som vill ta ner henne till mattan. Nu ställs hon mot någon med en liknande fightingstil – någon som är villig att möta henne på fötterna. 

Det är en skön omställning för Knutsson, men det ändrar väldigt lite. 

– Vi är båda två strikers från början, men det spelar ingen roll, jag är inte rädd för hela MMA-gamet. Jag kommer göra det jag behöver göra. Jag vill bara gå match och bygga mitt record, jag vill komma in i UFC så snabbt som möjligt, absolut, men det enda jag tänker som fighter är att jag måste hålla mig redo.

– Varje match är en möjlighet, så är det bara. Inte bara resultat men även prestation, det handlar om att UFC gillar det de ser och det kan gå jättesnabbt eller så kan det gå en till match. 

Vinnaren mellan Knutsson och Austin kommer ta ett stort kliv in i rampljuset och kommer inte vara långt ifrån världens ledande MMA-organisation. Det återstår att se vem som lämnar Abu Dhabi fortsatt obesegrad. 

Hur går det för Josefine Knutsson mot Jacinta Austin? 

ANNONS

Fler Nyheter