Connect with us

Senaste nytt

Karl Albrektsson tillbaka för ny toppmatch på Bellators storgala!

Publicerat


Nyheter

Karl Albrektsson tillbaka för ny toppmatch på Bellators storgala!

Publicerat 6 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Karl Albrektsson. Foto: bellator

Den svenske Bellatorstjärnan ”King” Karl Albrektsson (13-4) är nu redo för nästa utmaning i stororganisationen: ett lätt tungviktsmöte med amerikanen Grant Neal (7-1)!

Matchen äger rum den fjärde februari i Kalifornien på storgalan Bellator 290, där Ryan Bader och Fedor Emelianenko gör upp en andra gång i huvudmatchen.

Det var Superior Management som meddelade nyheten via sociala medier

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Superior Management (@superiormanagement)

Läs mer

Avgörande match för Bellatorsvensken

Albrektsson tränar under den svensken MMA-pionjären Omar Bouiche och har gått från klarhet till klarhet på svensk mark. Hittills är Albrketsson obesegrad i Sverige och hans enda förluster har skett mot toppmotstånd som Jiri Prochazka i stora organisationer som RIZIN.

Lätt tungviktaren från Stockholm debuterade i Bellator i oktober 2019 mot den forne UFC-stjärnan Phil Davis och förlorade via TKO.  Därefter vann ”King” fyra raka matcher. Två av de segrarna skedde i Superior Challenge och tv i Bellator – bland annat mot Viktor Nemkov, bror till Bellatormästaren Vadim Nemkov.

Sist Albrektsson var aktuell var mot Brian Moore på Bellator Dublin i september 2022. Albrektsson dominerade tidigt, sänkte sin motståndare och såg ut att vara på väg mot en seger men hamnade i ett dåligt läge på marken och tvingades klappa ut till en rear naked choke.

Neal har spenderat nästan hela sin MMA-karriär i Bellator och är väl etablerad i organisationen. Hans enda förlust kom via ett delat domslut mot Alex Polizzi. I sitt senaste framträdande besegrade Neal den brittiske stjärnan Christian Edwards – bror till UFC-mästaren Leon Edwards.

Hur slutar Karl Albrektsson vs Grant Neal?

ANNONS

Fler Nyheter