Connect with us

Hetast Just Nu

Ny film om UFC i produktion – här är alla detaljer!

Publicerat


Nyheter

Ny film om UFC i produktion – här är alla detaljer om ”Strawweight”!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Desto mer populärt som MMA blir desto mer kommer sporten att bädda sig in i vår moderna populärkultur. Nu är en ny film om MMA och UFC i produktion; Strawweight!

Hollywoodstjärnorna Chloe Grace Moretz och Lupita Nyong’o har annonserats som huvudrollsinnehavare för filmen som inleder produktion i år. Moretz är känd för bland annat den amerikanska filmatiseringen av den svenska klassikern Låt Den Rätte Komma In; Let Me In. Nyong’o slog igenom för sin roll i Black Panther och briljerade i skräckfilmen Us

Det är ännu inte klart när filmen planeras att släppas. 

Nyheten om filmen samt handlingen släpptes via Variety

”Filmen – som lanserades på European Film Market via WME Independent och CAA Media Finance – följer två fighters vars vägar korsas i oktagonen. Den ena är en ung kvinna (Moretz) vars liv förändras för evigt när hon upptäcker sin passion för UFC, medan den andra är en före detta mästare (Nyong’o) som är fast besluten vid att återta sin titel genom att återuppfinna sig själv. Båda vill ha samma sak – respekt – men endast en kan vinna. ”

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Forne UFC-mästaren agerar producent 

Strawweight är skriven av Paul Harrill samt James M. Jonston – som gör sin debut som regissör med verket. 

Det mest kända namnet vad gäller MMA-scenen är utan tvekan den forne stråviktsmästaren Rose Namajunas, som kommer koreografera fightsekvenserna samt agera producent.  

Under åren har flera storfilmer med MMA-tema gjorts. I USA var Warrior från 2011 med Joel Edgerton och Tom Hardy gjorde succé och fick bra recesioner från både kritiker och fans. 

Under senare år har även Bruised, där Halle Barry både producerade samt hade huvudrollen, producerats där Valentina Shevchenko hade en av rollerna. 

Även i Sverige har MMA visats på den stora duken. Förra året hade den svenska filmen Amina premiär. Filmen följde en fiktiv fighter som siktar mot stjärnorna och svenska kampsportsprofiler som Amir Malekpour och Antonia Drevenlid hade roller i filmen. 

Det återstår att se om Strawweight kan få samma genomslag som Warrior. 

Läs mer

Ser du fram emot att se ”Strawweight”? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter