Connect with us

UFC

Carla Esparza vädjar till de amerikanska fansen – blir totalt utbuad

Publicerat

 

Nyheter

Carla Esparza vädjar till de amerikanska fansen – blir totalt utbuad

Publicerat 11 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Fansen har fortfarande inte accepterat Carla Esparza som UFC-mästare.

Esparza, som bor och tränar i Kalifornien, kommer göra sitt första titelförsvar sedan hon vunnit tillbaka stråviktstiteln. Hon gör sitt titelförsvar på UFC 281 mot kinesiska Zhang Weili. Vanligtvis kan en amerikansk UFC-mästare få den amerikanska publiken på sin sida – särskilt i ett titelförsvar.

Esparza fick dock inget som helst medhåll från fansen. När hon lovade att UFC-bältet skulle stanna kvar i USA bemöttes hon istället av burop från den amerikanska publiken.

Läs mer

Sämsta matchen i UFC:s historia?

Esparza vann senast titeln i en returmatch mot den forne mästaren Rose Namajunas – i en av de tråkigaste, mest händelsefattiga och kritiserade matcherna i UFC:s historia.

Damerna träffade med mindre än fem slag var de två första ronderna. Vid den fjärde ronden talade kommentatorerna inte om matchen i sig – men om huruvida det var den sämsta UFC-matchen någonsin.

– Inget hände, det borde vara 0-0-ronder, sade kommentatorn Joe Rogan under matchens gång.

Esparzas match mot Zhang förväntas dock bli något helt annorlunda. Kinesiskan har en aggressiv figjtingstil som bjuder in till konfrontation. Mötet kan också bli det första där en amerikansk publik hejar på en kinesisk titelutmanare mot en amerikansk UFC-mästare.

Kommer fansen någonsin förlåta Carla Esparza?

ANNONS

Fler Nyheter