Connect with us

Exklusivt

Inför UFC 281: Här är Dustin Poiriers fem bästa prestationer i UFC!

Publicerat


Nyheter

Inför UFC 281: Här är Dustin Poiriers fem bästa prestationer i UFC!

Publicerat 10 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Under senare år har den topprankade lättviktaren Dustin ”The Diamond” Poirier (28-7, 1 NC) börjat bli ansedd som en av de bästa i UFC som aldrig vunnit en obestridd titel, med ett flertal fantastiska matcher och prestationer.

Poirier har ett matchfacit på 20-6 och bland de finns det gott om fantastiska, minnesvärda och publikvänliga prestationer. 

Nu, inför Poiriers framemotsedda kollision med kraftpaketet Michael Chandler på UFC 281 i helgen, är det dags att lista ”The Diamonds” fem bästa prestationer! 

Läs mer

5. Eddie Alvarez 2 – UFC on Fox: Alvarez vs Poirier 2, 28/07/2018

Den första gången Poirier och Eddie Alvarez rök ihop slutade mötet ogiltigförklarat och kontroversiellt. Alvarez träffade med flera knän mot en tydligt markbunden Poirier och matchen blåstes av. 

När de möttes den andra gången var det som att Poirier hade rättat till i stort sett varenda misstag han begick i den första matchen. Poirier var steget före i varenda slagväxling och började bryta ned en alltmer hjälplös Alvarez. En Alvarez som två år innan var obestridd UFC-mästare. Poirier fick honom att framstå som totalt ovärdig den platsen han fick i oktagonen. 

Efter denna segern tilldelades Poirier en chans på interimtiteln – vilket bäddade för en prestation vi kommer att se längre ned. 

4. Dan Hooker – UFC Vegas 4, 27/06/2020

I dagsläget är nyzeeländaren Dan Hooker i ett enormt stor behov av en vinst. Det är dock värt att ha i åtanke att alla Hookers senaste förluster skett mot fighters som vunnit eller tävlat om en UFC-titel. 

Poirier vs Hooker bokades vid helt rätt tillfälle, när bägge tågade framåt i hopp om att säkra en titelchans. 

Med avsaknaden av publik hördes varenda brutala slag. Ljudet av vissa slag och sparkar ekade genom UFC Apex-arenan i vad som är en av de mest underskattade matcherna från 2020.

Hooker inledde starkt, använde sin räckvidd fint och satte Poirier i underläge.  I den tredje ronden började Poiriers rutin och erfarenhet lysa igenom dimman av den våldsamma uppförsbacke han sattes i. 

Med briljanta kombinationer, en varierad teknik och grappling som helt enkelt var bättre, lyckades Poirier kamma hem en av hans mest minnesvärda segrar – samt en av hans bästa. 

3. Justin Gaethje – UFC on FOX: Poirier vs Gaethje, 14/04/2018

Poirier har i en tidigare intervju talat om hans oförglömliga match mot Justin Gaethje och berättat om hur svårt han hade att gå efteråt. Det var en av de mest fysiskt krävande och utmattande matcherna i ”The Diamonds” karriär. Det gör segern så mycket mer imponerande. 

Vid detta tillfälle var Gaethje fortfarande ett ånglok i UFC som lämnade alla (förutom Eddie Alvarez) blåslagna, nedslagna och haltandes efter hans brutala bensparkar. 

Poirier tog många risker i denna matchen. Han visste att han skulle utsättas för brutala bensparkar, som Gaethje avslutat flera matcher med tidigare. Poirier kämpade sig igenom olidlig smärta, höll lugnet, och fokuserade på att träffa med de renare slagen. 

Tidigt i den fjärde ronden visade Poirer att han var bättre – även om Gaethje kanske var den starkare, mer hårdslående fightern. En briljant träff skakade Gaethje rejält, som helt plötslig vinglade till som att han precis sänkt sin femtonde öl. 

Balans är ett operativt ord vad gäller denna matchen, då Poirier balanserade sansad teknik och uthållighet med våldsamma slag på ett utmärkt sätt. 

2. Conor McGregor 2 – UFC 257, 24/01/2021

Att kunna återhämta sig från motgång betyder mer än att köra över någon. Det är därför en Fenix stiger från askan istället för att flyga ned från himlen. När Poirier och Conor McGregor möttes en andra gång spökade den sistnämndes seger något, men bägge var nu familjemän och i helt andra stadier i deras karriärer. 

Det ändrar dock inte faktumet att McGregor är den fightern som träffat Poirier hårdast. Det är åtminstone vad Poirier själv sagt. 

McGregor såg inledningsvis ut att vara bättre med händerna. Han träffade med hårda slag som hade sänkt många UFC-lättviktare. Under tiden investerade dock Poirier i bensparkar. Calf kicks för att vara mer specifik. Precis som med Poiriers satsning på hot sauce så var hans investering i bensparkar extremt lyckad.

I den andra ronden hade McGregor helt enkelt inte samma spänst i sina slag och inte heller samma studs i sina steg. Poirier började träffa med bättre och bättre slag fram till att han blev den första att knocka McGregor. 

1. Max Holloway 2 – UFC 236, 13/04/2019

När Poirier välkomnade fjäderviktsmsmästaren Max Holloway till lättviktsklassen var ”The Diamond” en enorm underdog. Holloway var obesegrad i tretton raka segrar och hade hållit sig i vinstkolumnen i fem år. 

Vad som följde var dock fem jämna, brutala och våldsamt underhållande ronder. Poirier var den starkare, kraftigare fightern och när han hittade timingen hade Holloway inga svar på motståndarens kontringar. 

Efter full tid gav alla tre poängdomare Poirier fyra utav fem ronder. Därmed hade Poirier säkrat interimtiteln i lättvikt samt en match mot Khabib Nurmagomedov. Att Poirier kunde hålla det jämnt men sakta ta över mot (när de möttes) en av de bästa i världen oavsett viktklass är extremt imponerande. Det är också, i helhet, hans bästa prestation. 

Vad tycker du är den bästa matchen eller prestationen Dustin Poirier bjudit på? 

ANNONS

Fler Nyheter