Connect with us

UFC

Paulo Costa sågar Khamzat: ”Hur kan man ta honom på allvar?”

Publicerat


Nyheter

Paulo Costa sågar Khamzat: ”Hur kan man ta honom på allvar?”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

En match mellan Paulo Costa och Khamzat Chimaev har varit på tal länge, men en faktisk match mellan de kan nu vara ett minne blott. 

Costa är inbokad för att ta sig an den forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker på UFC 298 men blev tillfrågad om ett möte med Khamzat. Trots hur stor en match mot Khamzat hade varit så nonchalerade Costa bort tanken. 

– Givetvis vet alla att jag inte gillar killen, sade Costa. Men jag tänker inte på honom seriöst längre. Han bara slutade slåss. Han har inte slagit någon i mellanviktsdivisionen. Han har inte slagit någon i topp 15 i mellanvikt. Hur kan man ta honom på allvar? Han kunde knappt slå [Kamar] Usman [som tog matchen] på tio dagars varsel!

– Usman är en welterviktare. Han klippte ingen vikt för att klara mellanvikt och alla såg hur matchen gick. Jag var där. Men jag gillar denna fejden mellan mellan länder och kulturer och två fighters. Men efter att jag slår Whittaker så vill jag inte höra hans namn [Khamzat]. Fan ta honom. Han behöver göra något. Han behöver slå någon som åtminstone är i topp 10 i mellanvikt. Jag tror inte han klarar det. 

Costa syftar på matchen mellan Khamzat och den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman på UFC 294 förra hösten. Usman hade drygt två veckors förberedelser men kunde trots det imponera med en stark tredje rond där han pressade Khamzat på fötterna. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Var nära på att ryka ihop 

En match mellan Costa och Khamzat har varit på tal ända sedan en intensiv konfrontation mellan de som skedde på UFC Performance Institute.

Khamzat, tillsammans med sitt team, konfronterade Costa i vad som såg att bubbla över till ett fullskaligt slagsmål, turligt nog kunde parterna separeras. 

Därefter bokades det planerade mötet på UFC 294, men Costa drog på sig en infektion och tvingades dra sig ur mötet.

Costa kommer nu möta Whittaker i en match som skulle kunna leda till titelchans vid vinst.

Khamzats nästa steg är dock oklart. Han handskades med sjukdom till följd av matchen mot Usman och det är ännu inte klart när han återvänder – eller mot vem. 

Läs mer

Tror du att Paulo Costa och Khamzat Chimaev någonsin möts? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter