Connect with us

Exklusivt

Khamzat möter forne mellanviktsmästaren i UFC härnäst!

Publicerat

 

Nyheter

Khamzat möter forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker i UFC härnäst!

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev har ny match i UFC på gång redan i sommar mot ingen mindre än den forne mästaren Robert Whittaker!

Matchen äger rum på UFC Saudia Arabia, UFC:s debut i landet, som äger rum den 22 juni i Riyadh.

I en intervju tidigare i år avslöjade Khamzat att han var intresserad av att tävla på UFC:s kommande gala i Saudiarabien.

– Jag tror jag återvänder i sommar, jag vill fajtas i Saudiarabien men jag tror inte någon vill möta mig där, sade Khamzat. Vi får se vad som händer, jag väntar bara på något. De ville att jag skulle tävla på UFC 300, men det var för kort tid för att klara 77 kilo.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Slog en annan UFC-mästare senast

Khamzat mötte senast Kamaru Usman, före detta mästare i weltervikt. Även om Khamzat vann ett domslut men gjorde det på ett mindre dominant sätt än väntat, vilket har fått vissa fans och medier att intressera sig i en returmatch. Därefter har Khamzat handskats med en infektion som hindrat honom från att tävla.

I dagsläget är dock Khamzat fortfarande obesegrad med mestadels total dominans uppvisad i UFC med segrar över Kevin Holland och Li Jingliang med flera.

Whittaker var mellanviktsmästare men förlorade titeln mot Israel Adesanya i oktober 2019. Sedan dess har han vunnit fem utav sina sju senaste matcher, där förlusterna skett i en jämn returmatch mot Adesanya samt via TKO mot den nuvarande mästaren Dricus du Plessis.

Sist han var aktuell besegrade Whittaker Paulo Costa.

Läs mer

Vem vinner: Khamzat Chimaev eller Robert Whittaker?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter