Connect with us

Exklusivt

Freddy ”Krueger” sågar mästaren: ”Ingen riktig mästare – vill slå sönder honom”

Publicerat

 

Nyheter

Freddy ”Krueger” sågar mästaren: ”Ingen riktig mästare – vill slå sönder honom”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Nu på söndag kommer den svenske thaiboxningsstjärnan Freddy ”Krueger” Castro Gonzalez återvända till Sverige för en returmatch mot Nasim Kazem, men han är fortfarande ute efter ett annat återseende – mot den svenske WMC-mästaren Linus Bylander.

Returmatchen mellan Castro och Kazem är oerhört framemotsett och en väl värdig huvudmatch för Muay Thai for Life 7.0. Sist de möttes var under 2022 och då var det Castro som segrade via delat domslut.

Ett par månader senare deltog Castro och Bylander i SM i thaiboxning. Bylander fick till flera sänkningar vilket ledde till en seger på TKO, men Castro har dock menat på att det inte var legitima sänkningar som inte bör ha orsakat räkning.

Sedan dess har Bylander gått vidare till att vinna den skandinaviska WMC-titeln efter en strålande insats mot Kim Falk.

Titeln är eftertraktad, men enligt Castro har han inte fått chansen att utmana om den.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Han är en wanker”

Ashah Tafari från Maximum Sports systersida frontkick.online är i Thailand, där Castro bor och tränar.

”Freddy Krueger” berättar i intervjun med Tafari att han eftersökt en returmatch mot Bylander men att han blivit nekad gång på gång.

– Jag gillar alltid att gå stora matcher, jag vill helst visa alla att jag är bäst i sverige och just nu är det någon som har bältet, som säger att han är bäst, men det är upp till bevis. Vi måste ju köra, vi måste ju fightas för att se vem som är det, berättar Castro. OK, vi har mötts en gång på amatörscenen, men det var inte han som vann, det var domaren som vann, det var han som valde hur matchen skulle gå. Det är klart att jag vill möta honom i en riktig fight, proffsregler, fem ronder, det riktiga.

– Jag väntar på honom, vad ska jag säga? Men han har fått sin chans, det är sanningen, han har redan visat att han inte vill. Han vill hellre stanna hemma… han är en wanker. Jag älskar att fightas för folket, det här är vad folket vill se, han vill inte.

– Han är ingen riktig fighter, ingen riktig mästare, tycker jag i alla fall. Sedan vet jag inte vad han tycker men det skiter jag i. Det enda jag vet är att jag vill slå sönder honom.

Castro håller verkligen inte tillbaka med sitt uttalande och det lär bli en kontroversiell snackis inför helgens MTFL-gala.

Returmatchen mellan Castro och Kazem är och bör vara i fokus. När den matchen väl är över så återstår det att se om fansen kräver en annan: Castro vs Bylander 2.

Läs mer

Vill du se Freddy Castro vs Linus Bylander 2?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter