Connect with us

Exklusivt

Stjärnskottet Amir El-Dakkak: ”Jag vill inte vara som alla andra”

Publicerat

 

Nyheter

Stjärnskottet Amir El-Dakkak: ”Jag vill inte vara som alla andra”

Publicerat februari 28, 2023

By Lisa Melin Johansson

Amir El-Dakkak är supertalangen från Malmö Muay Thai som hänför publiken med sina spektakulära tekniker och sin explosiva energi. Maximum Sports fångade honom för en intervju mitt emellan två proffsmatcher – som han går inom loppet av en vecka!

Fotograf: Tomasz Piwinski @sportvisionphoto

Unga stjärnskottet Amir El-Dakkak har tidigare briljerat på Muay Thai For Life, och i lördags var succén ett faktum när han avslutade sin motståndare i vad som kom att bli publikens favoritmatch på Sthlm Fight Night. En drabbning som han tog med kort varsel, då Max Elos ursprungliga motståndare fick dra sig ut på grund av skada. Att ha knappt om tid till förberedelse är dock inget El-Dakkak ser som något problem.

   – Jag fick reda på att jag skulle få matchen på min födelsedag i början av februari, så jag hade ändå ett par dagar på mig att sluta äta onyttigt och börja köra dubbla träningspass varje dag. Vanligtvis kör jag minst ett pass om dagen, så jag är alltid i form oavsett om jag har match eller inte.

Läs mer: Svensk Thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Två proffsmatcher – på en vecka!

Matchen hann bara gå till andra ronden innan domaren bröt – förvisso tråkigt för publiken som gärna sett ytterligare några minuter av den show El-Dakkak bjöd på, men då hans nästa proffsmatch är bokad redan kommande lördag ville han inte ge skenbenen fler smällar än nödvändigt. Men att tacka nej till Muay Thai For Life 5.0 var inte ett alternativ för den självsäkre talangen.

   – Jag har alltid varit säker på mig själv eftersom jag har de bästa coacherna i min hörna, och har förberett mig för krig. Helt ärligt hoppades vi bara på att jag inte skulle skada mig eftersom jag vill tävla så mycket som möjligt, därav körde jag lite mer boxning på Sthlm Fight Night – jag ville spara lite på benen.

Under de få minuter som matchen pågick fick vi se ett brett register av tekniker, och är det något vi vet om Amir är det att han alltid bjuder på det oväntade – och att han gör det med glädje.

   –  Jag har också varit en kille i publiken tidigare som kollat på matcher, och helt ärligt så vill jag inte vara som alla andra; jag vill få folket att tänka ”Wow, den här killen är annorlunda” och att det ska vara värt pengarna att kolla på mina matcher. Innan match tänker jag alltid att jag inte kommer gå hem idag utan att de lyfter min hand i ringen.

Läs mer: Spana in det fullständiga matchkortet för Muay Thai for Life 5.0!

Tackar aldrig nej till en fight

Under måndagen meddelade arrangörerna bakom MTFL att El-Dakkaks motståndare dragit sig ur den kommande matchen, men att Amir kommer fajtas oavsett – mot en ännu okänd konkurrent. Något som inte rör den unge talangen i ryggen.

   – Mitt mål är att gå så många matcher som möjligt och samla erfarenhet. Jag har ingen speciell motståndare jag vill möta, utan tackar aldrig nej till en fight oavsett vem jag delar ringen med.

Maximum Sports spår att detta bara är början av en storslagen karriär för Amir El-Dakkak, och att vi inom överskådlig framtid kommer se honom i någon av de större organisationerna.  

Läs också:

ANNONS

Fler Nyheter