Connect with us

Exklusivt

Viaplay gör nya nedskärningar efter krisen – svenska MMA-fans drabbas

Publicerat

Viaplay kris Superior Challenge svensk MMA

Krisen i Viaplay fortsätter att påverka kunderna som nu får ett allt mindre utbud av bland annat kampsport. Man har redan avbrutit samarbeten med flera olika MMA-galor, exempelvis finska CAGE, och nu uppges även svensk MMA drabbas. Detta då Viaplay slutar sända toppgalan Superior Challenge, enligt källor till Maximum Sports.

Att Viaplay befinner sig i ekonomisk kris kan inte ha undgått många. Bolaget har den senaste tiden gjort brakförluster och därmed tvingats genomföra drastiska åtgärder så som prishöjningar, nedskärningar av utbud och riktade insatser mot kontodelning, i hopp om att komma på banan igen.

Superior Challenge 27 sänds inte på Viaplay – streamas på TrillerTV

Superior Challenge, Sveriges äldsta och mest etablerade MMA-organisation, har samarbetat med Viaplay i över 11 år. Men nu är det alltså slut på den eran. I nuläget verkar endast UFC och KSW bli kvar bland utbudet för MMA-fansen på Viaplay.

Det här innebär att kommande Superior Challenge 27, som äger rum på Annexet i Stockholm den 25 maj, varken sänds på Viaplay eller någon av TV-kanalerna. Däremot behåller organisationen sin tidigare deal med TrillerTV (före detta FITE TV), som därmed får ensamrätt på nästa livesändning.

Samtidigt uppger källor att Superior Challenge redan hör sig omkring och för dialoger med olika aktörer för nya potentiella sändningsavtal inför framtida event.

Titelmatcher, heta MMA-talanger och fanfavoriter gör upp på Annexet

Superior Challenge har genom åren haft med flera av Sveriges största MMA-stjärnor så som legendaren Alexander ”The Mauler” Gustafsson, PFL-mästaren Sadibou Sy. De allra flesta UFC-svenskarna har någon gång fightats för Superior Challenge, som också har tagit in internationella stornamn som brasilianske UFC-titelutmanaren Thales Leites och norske PRIDE-veteranen Joachim Hansen.

Idag är Superior Challenge hem för svenska topptalanger som Robin ”Pretty Boy” Roos och Bartosz ”The Destroyer” Wojcikiewicz, som båda är bokade för titelmatcher på kommande Superior Challenge 27. Roos är regerande mellanviktsmästare och kommer att försvara sin titel, medan Wojcikiewicz gör sig redo för att slåss om det vakanta bältet i banntamvikt den 25 maj.

På samma matchkort slåss svenska fanfavoriter som Christopher Bajo och Nermin Hajdarpasic. Huvudmatchen är ett veteranmöte mellan före detta UFC-fightern Papy Abedi och kickboxningsmästaren Rickard Nordstrand.

Klicka här för att streama Superior Challenge 27.

Aktuellt matchkort, biljetter och mer information om galan hittar du här på Superior Challenges hemsida.

Läs mer: Bartosz tillbaka för titelmatch med UFC i sikte: ”Tacksam”

Läs mer: Christopher Bajo erbjuden returmatch – efter kontroversiella förlusten