Connect with us

Svensk MMA

Fartfylld fjäderviktsmatch klar för Fight Club Rush 14!

Publicerat

 

Nyheter

Fartfylld fjäderviktsmatch klar för Fight Club Rush 14!

Publicerat 5 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Alexander Lööf Fernando FLores. Foto_ Stev Bonhage

Fight Club Rush (FCR) 14 är nu klart för den 26 november i Västerås och den första matchen är nu offentlig. FCR kunde nyligen annonsera ett hett fjäderviktsmöte mellan den obesegrade, stigande talangen Alexander Lööf (4-0) och den härdade veteranen Fernando ”El Toro” Flores (10-10).

FCR 14 går av stapeln på Västerås Arena och blir organisationens återkomst till sin hemmabas efter en framgångsrik debut i Stockholm med den föregående galan. Evenemanget sänds på UFC Fight Pass.

Läs mer

Ungdom mot erfarenhet

Lööf är en av Västerås Fight Clubs unga talanger som är på väg upp i den nordiska rankingen. Han representerade det svenska MMA-landslaget och byggde upp ett fruktat rykte som skoningslös knockoutartist.

Efter många fina segrar inom A-klass-MMA tog Lööf klivet till proffs förra året med en knockoutvinst över Amir Malekpour. Lööf besegrade även Samuel Bark via domslut i huvudmatchen på FCR 12 i sitt senaste framträdande.

Flores är en sann krigare som alltid tar sig an de tuffaste utmaningarna. Han tränar på Renyi MMA i Umeå tillsammans med bland andra UFC-veteranen Andreas Ståhl och supertalangen Theodor Berggren.

Han har besegrat flera meriterade fighters som Pietro Menga, Michel Ersoy och Michael Diega-Scheck. Utöver det har han mött men förlorat mot tuffa fighters som Jonas Mågård, Tobias Harila och Felipe Lima.

I dagsläget har Flores vunnit två utav sina fyra senaste matcher och kommer senast från en förlust mot Markus Rytöhonka på finska CAGE 55.

Vem vinner: Alexander Lööf eller Fernando Flores?

ANNONS

Fler Nyheter