Connect with us

Svensk MMA

Andreas Gustafsson lackar på rivalen: ”Hur fan går det ihop?”

Publicerat


Nyheter

Andreas Gustafsson lackar på rivalen: ”Hur fan går det ihop”

Publicerat 6 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

I somras annonserade Västeråsfightern Andreas ”Bane” Gustafsson (6-1) sin återkomst till MMA. Att hitta motstånd har dock varit svårare än väntat. 

Enligt uppgifter till Maximum Sports var Gustafsson inplanerad att möta en svensk fighter i huvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 14. Allt ska ha varit redo för att annonseras fram till att motståndaren drog sig ur. 

Gustafsson tog i morse till sociala medier för att ventilera. 

– Jag tycker detta är en konstig situation, skrev Gustafsson på Instagam. En svensk fighter med mycket bättre matchfacit än mig tror sig vara redo för UFC! Men han vågar inte möta mig. Hur fan går det ihop. Jag tror på mig själv men är realistisk om att jag har många hål att täppa till innan jag är redo för en sådan scen. Denna businessen är fylld med förvirrade drömmare och matchfacit byggda på journeymen. 

Läs mer

Gick i pension efter första förlusten – återvänder i år

Gustafsson var redan en fruktad A-klassfighter men slog igenom som en kraft att räkna med som proffs i början av 2019. ”Bane” plöjde igenom motståndet och avslutade bland andra norska Ole Magnor och den forne UFC-fightern Amilcar Alves

Efter att ha avslutat serben Miro Jurkovic i vad som blev Gustafssons sjätte raka seger fick han en match i den polska stororganisationen KSW. Gustafsson ställdes mot Damian Janikowski – före detta medlem i det polska olympiska judolandslaget. 

Det var en jämn match som svängde fram och tillbaka men slutligen blev det Janikowski som segrade via delat domslut. 

Gustafsson pensionerade sig efter förlusten  oktober 2020 men är nu ute efter en villig motståndare. 

Vem vill du se Andreas Gustafsson möta härnäst? 

ANNONS

Fler Nyheter