Connect with us

Exklusivt

Ali Taleb självsäker inför titelmatchen: ”Ser inget hot… han vevar bara”

Publicerat


Nyheter

Ali Taleb självsäker inför titelmatchen: ”Ser inget hot… han vevar bara”

Publicerat 30 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Denna matchen är som alla andra matcher jag går in och tar det som är mitt”

Ali Taleb. Foto Stev BOnhage (1)

Under de senaste åren har Malmös Ali Taleb (6-0) vuxit fram som en av de mest lovande talangerna i Sverige. Bantamviktaren från Redline Training Center kommer på lördag äntligen att få sin välförtjänta titelchans i UAE Warriors. 

Taleb utstrålar dock enbart lugn och självsäkerhet. 

Innan titelmatchen på UAE Warriors 30 annonserades hade den regerande mästaren Vinicius de Oliveira (17-2) uttryckt uppseendeväckande och skamliga yttranden för Taleb.

I meddelanden skickade mellan bantamviktarna begärde de Oliveira att Taleb skulle betala pengar från sin egna ficka för att få titelmatch.

Med tanke på de oseriösa förslagen var Talebs största oro inte mästarens fightingstil, men snarare om de Oliveira faktiskt skulle acceptera matchen. 

– Ja jag tvivlade faktiskt lite och tänkte att han kanske drar sig ur matchen, berättar Taleb för Maximum Sports. 

ali taleb 2. Foto Stev Bonhage

Ali Taleb . Foto Stev Bonhage

De Oliveira skrev dock på matchkontraktet, mötet blev officiellt och Talebs största orosmoment försvann. 

Trots att den regerande mästaren är betydligt mer erfaren och har mer än tre gånger så många gångna matcher som Taleb så känner skåningen sig självsäker. 

Taleb är brutal, iskall och målmedveten i sina matcher – aspekter som är lika uppenbara även innan matchen. 

– Jag vet att jag är mycket bättre fighter än de Oliveira och vet vad jag är kapabel till.

Läs mer

”Helt ärligt, jag är inte ute efter ett bälte”

Ali Taleb 3. Foto Stev Bonhage

Ali Taleb 3. Foto Stev Bonhage

Inför vad som utan tvekan är den största matchen i Talebs karriär så är stämningen näst intill nonchalant lugn. De Oliveira har fyra raka segrar i UAE Warriors men Taleb ser sin striking som betydligt mer teknisk och effektiv. 

– Jag ser inget hot i hans game han vevar bara och är en väldigt vild fighter, förklarar Taleb. Sånt jag gillar [att möta].

För många fighters i Talebs position så kan pressen av att ett bälte står på spel påverka känslorna inför match. Det är dock nästan tvärtom för Taleb – som inte alls bryr sig om bältet, snarare motståndarens status. 

– Helt ärligt jag är inte ute efter ett bälte utan någon med stort namn, förklarar Taleb. Såklart vill jag ta bältet också med jag känner ingen press utan denna matchen är som alla andra matcher, jag går in och tar det som är mitt.

Hittills har Taleb gått från klarhet till klarhet med den enda imponerande prestationen efter den andra. Endast en motståndare har klarat sig tiden ut med Malmötalangen – genom att enbart backa nästan hela matchen. 

Taleb har fått erfarna, meriterade strikers att dyka på nedtagning och har avslutat skickliga grapplers som Hoger Salih via submission. 

De som inte följt med under Talebs resa tidigare har ett utmärkt tillfälle att hoppa på tåget nu i helgen. 

– Budskapet till fansen är att följa min resa för detta är bara början och ni kommer att se väldigt mycket av mig, avslutar Taleb. 

Taleb utmanar de Oliveira om bantamviktstiteln i den delade huvudmatchen på UAE Warriors 30, sändningsinformation finner ni här

Hur går det för Ali Taleb mot Vinicius de Oliveira? 

Annons

Fler Nyheter