Connect with us

Exklusivt

Samuel Bark om rivalerna: ”Vi kan ha beef…men jag tror inte de vill kriga”

Publicerat


Nyheter

Samuel Bark om rivalerna: ”Vi kan ha beef… men jag tror inte de vill kriga”

Publicerat 30 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Knockoutmaskinen från Halmstad är redo för att bjuda fansen på show!

Nu i helgen återvänder den svenske thaiboxningsvärldsmästaren Samuel ”Samon Dekker” Bark (3-1) för sin femte MMA-match och han är ivrig för att återvända till vinstkolumnen. 

Sist Bark var aktuell var i huvudevenemanget på Fight Club Rush 12 då han mötte hemmafavoriten Alexander Lööf från Västerås Fight Club. 

Det blev en jämn, teknisk match där bägge fighters hade sina stunder, men i slutändan segrade Lööf via delat domslut.

Medan det finns mycket positivt att ta ifrån matchen, som exempelvis offensiv brottning och toppkontroll, är Bark långt ifrån nöjd med matchen. 

– Det var en fett tråkig match, riktigt tråkig och domslutet var ju såklart ännu tråkigare, det är det enda jag har att säga, berättar Bark för Maximum Sports. Riktigt tråkig match, riktigt tråkigt domslut.

Innan matchen mot Lööf hade Bark siktet inställt på UFC och han hoppades på att ett fläckfritt matchfacit skulle underlätta att ta sig till den världsberömda oktagonen. 

Bark tar dock förlusten med en klackspark, och ser det snarare som att en viss press har avtagit nu när nollan i förlustkolumnen är borta.

– Det känns annorlunda på det sättet för jag tänker inte ”nu måste jag vara obesegrad,” förklarar Bark. Nu har jag en förlust, så nu har jag inte den pressen i alla fall, nu tänker jag inte på det.

Inför FCR 12 hade Bark inte enbart byggt upp en rivalitet med Lööf, men även Tobias Harila från Västerås Fight Club. 

Bark och Harila hade munhuggits fram och tillbaka och även talat om att gå en thaiboxningsmatch mot varandra. 

Även om matchen mot Lööf är avgjord så ser Bark inget behov av att begrava stridsyxan än. 

– Vi kan ha beef om de vill, men jag tror inte de vill kriga mot mig liksom, jag tror inte det, berättar Bark.

Läs mer

”Kommer försöka skära upp honom med armbågar”

Härnäst väntar rumänen Alexandru Chitoran (4-1) på UAE Warriors 30, en lovande fighter från Rumänien. 

Hittills har alla Chitorans segrar i UAE Warriors skett via avslut. Bark ser dock i stort sett inget värt att oroa sig för gällande motståndarens fightingstil. Bark ser Chitoran som tuff – men inte mycket mer. 

Något Bark ser positivt på är dock möjligheten. Likt FCR så sänds UAE Warriors på UFC Fight Pass och det är en rampljus som ”Samon Dekker” gärna tar plats på. 

– Det känns skitnice i och med att det går på UFC Fight Pass med, det är en riktigt seriös organisation, säger Bark. Det blir bra möjligheter liksom, det känns bra här.

Bark har gått över 70 thaiboxningsmatcher, gjorde sin professionella MMA-debut i en match där han säkrade årets svenska knockout, och är känd för sin skoningslösa striking. 

Om allt går som Bark planerat så kommer hans rykte som brutal knockoutartist enbart förstärkas efter helgens match.

– Fansen kan förvänta sig att jag kommer försöka skära upp honom med armbågar, boxa honom, knocka honom, konstaterar Bark. 

Det är uppenbart att Bark är hungrig för att återvända till buren. Under mycket av sin tid som MMA-proffs har ett av hans största problem varit att hitta motståndare.

Med tanke på hur han gjorde sin proffs-debut är det förståeligt att fjäderviktare inte ställer sig på led för att möta den fruktade strikern. 

Hur går det för Samuel Bark på UAE Warriors 30? 

Annons

Fler Nyheter