Connect with us

Exklusivt

Jonny Touma inför återkomsten: ”Jag är mer komplett, har ett högre skillset”

Publicerat


Nyheter

Jonny Touma inför återkomsten: ”Jag är mer komplett, har ett högre skillset”

Publicerat 1 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Jonny Touma. Foto: Andres Viracca/ Papi Chulo Pictures

Efter mer än ett halvårs frånvaro är det nu dags för Stockholms Jonny Touma (3-1) att återvända till buren.

Det blir Toumas första match sedan en chockerande knockoutförlust i den första ronden på Fight Club Rush (FCR) 10. Touma mötte Hecher Sosa – trefaldig spansk MMA-mästare och en fighter med en fin meritlista utöver det i IMMAF. 

Motståndaren var med andra ord av högsta kvalitet och en förlust mot en sådan fighter är inget Touma tog allt för hårt. 

– Det var helt enkelt inte min kväll, han kom ut aggressivt och jag hann aldrig riktigt komma in i matchen eller känna av honom, berättar Touma för Maximum Sports. Det är sånt som händer.

Toumas något långsammare start var en faktor i matchen och det är en av de lärdomarna han tar med sig efter proffskarriärens första nederlag. Även om det var en smärtsam lärdom så kan det dock ha skapat en ännu intensivare, farligare Touma. 

– [Jag lärde mig] att alla kan ha en dålig kväll, att jag måste sätta min respekt direkt och ta kontroll över matchen, förklarar Touma.

Läs mer

Touma om motståndaren: ”Inget jag inte kan ta hand om”

Sedan matchen på FCR 10 har Touma inte ändrat sin träning. Hans existerade tekniker fungerar, han har enbart förbättrat de.

– Jag har jobbat på allt och tränat på som vanligt, förbättrat mitt game i sin helhet.

Det framemotsedda comebacken sker på UAE Warriors 30 i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten – filippinaren Rey Nacionales (3-3) står för motståndet. 

Nacionales har tävlat i UAE Warriors under nästan hela sin proffskarriär. Alla hans segrar har kommit i den allra första ronden och han kan inleda intensivt. 

– Han verkar vara en tuff kille som kommer redo för krig, säger Touma. Inget jag inte kan ta hand om, han är explosiv och svingar mycket. Som sagt verkar tuff och kör southpaw, ser inget speciellt med honom annars.

Även om en fighter ofta döms utifrån deras senaste prestation så hade det varit både dumt och kortsiktigt att inte ta Toumas erfarenhet i åtanke.

Han är svensk MMA-mästare med segrar över fighters som Zoran Milic, Fadi Asfar, Oskar Jaskari och Kevin Osorio

Han har representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt och är utan tvekan en av de mest allsidiga bantamviktarna i Sverige. Touma tror att hans anpassningsbara stil kommer vara avgörande. 

– Jag är mer komplett, har ett högre skillset och en lång amatörkarriär bakom mig, avslutar Touma. Vad jag vet har han mött ganska ensidiga fighters förut vilket jag inte är.

För de flesta fighters så handlar det inte om att undvika förluster helt och hållet, men om hur man hanterar de.

Inom A-klass-MMA är Touma en av de mest erfarna fighters i Sverige oberoende av viktklass. Hittills är det få som lyckats ta sig förbi Touma och mycket pekar på att den trenden kommer fortsätta.

Om han återvänder med en stil som är ännu mer intensiv så kan hans största kommande problem vara att hitta villiga motståndare. 

Vad förväntar du dig av Jonny Touma på UAE Warriors 30?

 

Annons

Fler Nyheter