Connect with us

Exklusivt

Spåkulan: UFC 276 – Nya mästare kommer att krönas i helgen!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Nya mästare kommer att krönas i helgen!

Pezhman Pars

Publicerat juli 01, 2022

By Pezhman Pars

Många skrällar att vänta när UFC 276 går av stapeln!

Efter att ha blivit bortskämda med två underhållande matchkort senaste två veckorna bjuder UFC på vad som kan vara årets bästa kort hittills under ”International fight week”. Galan bjuder på två titelfighter, där huvudmatchen är mellan mästaren Israel Adesanya och utmanaren Jared Cannonier i mellanvikt. Det blir deras första möte, till skillnad från den andra titelfighten som går mellan fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski och forne mästaren Max Holloway, som möste för tredje gången. Båda gånger har Alexander ”The Great” Volkanovski fått sin näve lyft efter fem ronder, även om många fans hävdar att Max ”Blessed” Holloway borde vunnit.

Stjärnspäckat kort

Det finns gott om fighters som i vanliga fall kunde haft en huvudmatch på ett annat kort, men som nu blir ”en i mängden” när stjärnorna samsas om rampljuset. Eller vad sägs om Uriah Hall på det tidiga underkortet, superveteranerna Jim Miller och Donald Cerrone på underkortet tillsammans med irländska stjärnskottet Ian Garry samt alltid underhållande Jailin Turner på samma underkort.

Jag tror att UFC 276 kommer vara fylld med domslut majoriteten inte har väntat sig. Skrällarna kommer att avlösa varandra och vi kommer få minst en ny mästare när kvällen är slut.

Israel Adesanya vs Jared Cannonier:

Adesanya känns som ett säkert kort för många då Cannonier ses som en för endimensionell fighter som bara besitter styrka i sina slag. Men här tror jag på en riktig överraskning. Adesanya är för överlägsen (enligt media och fans), men det är just det som kommer bli hans fall i denna fight. Jag tror att Cannonier kommer vara den som kommer kunna stänga distansen mot Adesanya, utnyttja sin styrka och klincha upp Adesanya mot buren. Lyckas Cannonier med det så blir han den nya mellanviktsmästaren. Men om fighten går tiden ut kan vi räkna med ett delat domslut som kan sluta hur som helst.

Alexander Volkanovski vs Max Holloway

Tredje gången gillt för Max? Bettingbolagen säger nej, och om man ser vilken utveckling Volkanovski har haft kan man inte klandra dem. Han har gått från klarhet till klarhet och det känns som ingen kan stoppa den forne tungviktaren. Men Holloway, som trots sina 30 år, har en resumé man inte kan skämta bort. Tio år i UFC och förluster mot namn mot Volkanovski, Dustin Poirier och Conor McGregor är absolut inget att skämmas över. Holloway vinner ett delat domslut och blir återigen mästare, vilket bäddar för en fjärde fight mellan divisionens bästa fighters.

Sean Strickland vs Alex Pereira

Den här fighten kan sluta lite hursomhelst. Strickland visade hur effektiv han är med sin jabb när han bröt ner Jack Hermansson i sin förra fight. Underhållningsvärdet gick att ifrågasätta, men segern tog honom ett steg närmare titeln. För Alex Pereiras del har det varit en flygande start i UFC och MMA generellt. Med ett matchfacit på 5-1 är han oprövad i oktagonen, men han har en gedigen bakgrund i kickboxning. Det är också där han gjort sig känd efter att ha släckt Israel Adesanya 2017. Detta blir blott hans tredje fight i UFC, men en övertygande vinst kan ge Pereira chansen att utmana om titeln redan nu. Blir det mot Adesanya finns det en otrolig berättelse som skriver sig själv. Och jag tror att Pereiras sparkar blir för mycket för Strickland att hantera. Strickland har erfarenheten, men Pereira är en otäck karaktär som inte ska underskattas. Den här fighten kommer att avslutas via TKO till Pereiras fördel.

Bubblare:

Jessica Eye vs Maycee Barber

Det finns egentligen inte mycket som talar för 35-åriga Jessica ”Evil” Eye. Med en vinst på sina fem senaste fighter kan den 10:e-rankade flugviktaren vara ett steg närmare bort från UFC. Divisionen håller på och fyllas upp med nytt blod, som bland annat Erin Blanchfield, Casey O´Neill, Manon Fiorot, Miranda Maverick och just Maycee Barber. Barber kom in i UFC med förhoppningen om att bli den yngsta mästaren någonsin, och efter tre vinster på mindre än ett år såg det lovande ut. Men med två raka förluster mot bättre motstånd och ett ifrågasatt delat domslut mot Maverick har Mayce ”The Future” Barbers aspiranter på att bli yngsta mästaren grusats. Och trots att hon är storfavorit mot Jessice Eye kommer vi se Eye bärga segern. Eye kommer vara den bättre fightern tack vare hennes längd och möjlighet att hålla Barber på distans. Det är en stor risk, men detta är mer eller mindre vinna eller försvinna för Eye, och hon kommer se till att nu 24-åriga Barber får erfara sin tredje förlust i UFC.

Underkorten går att se på UFC Fight Pass med start 01:00 söndag, medan huvudkortet startar 04:00 och sänds direkt via Viaplay.

Läs mer

Annons

Fler Nyheter