Connect with us

Svensk MMA

Alla matcher annonserade inför Road to UFC!

Publicerat


Nyheter

Alla matcher annonserade inför Road to UFC-turneringen!

Publicerat 24 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nästa månad är det dags för Road to UFC – en turnering där vinnarna i olika viktklasser kan tävla om ett UFC-kontrakt! Nu har alla matcherna samt turneringsupplägget släppts. 

Turneringen kommer att fokusera på fighters från Asien, bland annat Kina, Japan, Indien och Sydkorea. Turneringen inleds den nionde juni i samband med UFC 275 i Singapore. 

Tidigare i månaden blev det klart att svenska Josefine ”Thunder” Knutsson (3-0) kommer att ta sig an koreanskan Seo Yedam (6-2) i en match som går i samband med turneringen. Det är dock inte en del av turneringsformatet och en imponerande seger kan istället leda direkt till UFC-kontrakt. 

Hittills har Knutsson enbart dominerat i MMA-buren och ser ut att kunna platsa i UFC redan nu. Motståndaren Yedam är en erfaren grappler som mött den forne UFC-mästaren Zhang Weili med flera. 

Det finns ett par bekanta och större namn som är involverade i turneringen. Den kinesiske bantamviktaren Wuliji Buren, som förlorade tre raka matcher, är i turneringen. Han har vunnit fyra utav sina fem matcher sedan han lämnat UFC.

En annan fighter att hålla ögonen på är lätt tungviktaren Zhang Mingyang som vunnit hela åtta raka matcher på T/KO i den första ronden.

Spana in turneringsupplägget samt de matcherna som går utanför turneringen nedan. 

Vilka fighters tror du vinner Road to UFC?

Annons

Fler Nyheter