Connect with us

UFC

Tony Ferguson avslöjar vem han vill möta härnäst: ”Han gillar att stå”

Publicerat


Nyheter

Tony Ferguson avslöjar vem han vill möta härnäst: ”Han gillar att stå”

Publicerat 25 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Ett stående krig hade inte varit så illa”

Den forne interimmästaren Tony ”El Cucuy” Ferguson har redan en motståndare i tankarna för sin nästa match i UFC: Dustin ”The Diamond” Poirier – som också är före detta interimmästare. 

Det verkar onekligen som att Ferguson vill fortsätta mäta sig mot toppmotstånd och han skulle vilja möta Poirier på fötterna.

– Jag hade älskat att möta Dustin Poirier, berättade Ferguson för MMA Junkie. Han gillar att stå såklart. Ett stående krig hade inte varit så illa”

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Fyra raka förluster 

Ferguson var känd för sin okonventionella fightingstil samt hans imponerade vinstsvit – som bröts av Justin Gaethje via TKO på UFC 249 under sommaren 2020. 

Sedan dess har Ferguson mött många av de allra bästa lättviktarna i världen, men resultaten har inte varit på hans sida. Han blev totaldominerad av Charles Oliveira (som gick vidare till att vinna lättviktstiteln) och Beneil Dariush innan han senast blev knockad av Michael Chandler på UFC 274. 

Poirier är också en sann elitlättviktare. Han inledde 2021 med en vinst över Dan Hooker i ryggen och radade sedan upp två TKO-segrar mot Conor McGregor. Han utmanade sedan Oliveira om titeln i december förra året men förlorade via submission. 

Vill du se Tony Ferguson mot Dustin Poirier? 

Annons

Fler Nyheter