Connect with us

Exklusivt

Christopher Bajo redo att hoppa in på FCR 12: ”Jag är där!”

Publicerat


Nyheter

Christopher Bajo redo att hoppa in på FCR 12: ”Jag är där!”

Publicerat april 5, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

 

Om något händer på Fight Club Rush (FCR) 12 så är Christopher Bajo, Sveriges mest aktiva fighter, redo att kliva in. 

Efter sin andra MMA-match på endast fyra månader är nu welterviktaren Christopher Bajo (3-2) tillbaka i sin hemstad Malmö och tog sig tiden att tala med Käftsmällspodden och Maximum Sports.

Bajo gick senast match på UAE Warriors på UAE Warriors där han förlorade mot Souhil Tahiri via submission i den första ronden.

Trots att matchen mot Tahiri satte stopp för en tre matcher lång vinstsvit så tar Bajo nederlaget på bästa möjliga sätt.

– Man får ju se det som en lärdom, berättar Bajo för Maximum Sports. Ser man det inte som en lärdom så kommer man bara gå runt och älta det. ”It’s a slippery slope” om man säger så.

Vad gäller den största lärdomen från matchen så är Malmöiten relativt tydlig med det han tog med sig från mötet med Tahiri.

– Skit i att brottas, säger Bajo med ett skratt. Underskatta inte dina motståndare, det gjorde jag. Jag märkte det efteråt när jag felsökte i matchen vad jag gjorde fel. Att inte överskatta min brottning och sedan så lyssnade jag inte på mina tränare.

 

Redo att kliva in i buren på kort notis

Christian Stigenberg och Theodor Berggren kommer att mötas på FCR 12 den sjunde maj. Bajo mötte Stigenberg i sin proffsdebut på Superior Challenge 22 förra sommaren och förlorade ett enhälligt domslut efter tre ronder. Under FCR 10 kom Bajo nära Berggren nära varandra då bägge kammade hem fina vinster på avslut.

Bajo konstaterar att han är mer än villig att ställa upp som ersättare om någon welterviktare tvingas dra sig ur. Han har dock svårt att tippa den utmärkta matchen mellan Stigenberg och Berggren.

– Jag tror [Berggren] är fysiskt starkare än [Stigenberg], berättar Bajo. Båda är ju rätt duktiga all-round. Jag ser fram emot att se den matchen!

Bajo planerar att återvända till buren senast i sommar och  har som mål att ha minst fem segrar i år. Med tanke på det han hittills visat är det ett mål han mycket troligt kan uppnå.

Hade du velat se Christopher Bajo fightas på FCR 12?

Annons

Fler Nyheter