Connect with us

Svensk MMA

Zoran Milic siktar på titelmatch i FCR – mot rivalen

Publicerat

Zoran Milic. Foto: Andres Viracca/ Käftsmällspodden


Nyheter

Zoran Milic siktar på titelmatch i FCR – mot rivalen

Publicerat april 5, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den explosiva flugviktaren Zoran Milic har siktet inställt på en framtida titelmatch i Fight Club Rush och hoppas på att få göra upp med sin gamle rival Jonny Touma. 

Under de senaste åren har Zoran Milic (2-1) blivit en av de mest underhållande fighters i Sverige i dagsläget. Varje gång han klivit in i buren har han fått igång publiken med spektakulära prestationer.

Härnäst väntar ett möte med den nordirländske talangen Gerard Burns (1-0) på Fight Club Rush (FCR) 12, den sjunde maj. Med imponerade erfarenhet inom A-klass-MMA så är Burns onekligen en skicklig motståndare – men Milic är lika självsäker inför matchen som vanligt.

– Han är bara ett nytt offer, berättar Milic för FCR. Jag är här för att avsluta honom, göra min grej.

Hittills har FCR endast introducerat ett mästarbälte: bantamviktstiteln som tillhör Milics lagkamrat Felipe Lima. FCR:s promotor Zlatko Ostrogonac antydde på att fler mästarbälten kommer att introduceras inom en nära framtid. Även om Ostrogonac inte gick in på detaljer kring vilka viktklasser det gäller så är Milic redo att göra anspråk på flugviktstiteln efter ytterligare två vinster.

– Efter att jag vinner denna matchen vill jag gå en till i september eller slutet på året och sedan kan vi kanske fokusera på en titelmatch, förklarar Milic. Jag vill möta Jonny Touma (3-1) i en returmatch, krossa honom, vinna bältet, sedan kan vi planera framtiden.

 

Bjöd på årets svenska match 2021

Milic och Touma har mötts tidigare inom A-klass-MMA. De parades sedan ihop på FCR 10 när bägge gick miste om sina motståndare. De bjöd då på tre ronder av explosivt, ohämmad action där momentumet svängde fram och tillbaka.

I slutändan var det Touma som segrade via delat domslut men det var en match där det i stort sett inte fanns någon förlorare i folkets ögon. Matchen ansågs vara den bästa svenska MMA-matchen år 2021 och kommer etsas fast i fansens minnen och hjärtan.

Vad gäller ytterligare ett potentiellt möte så har Milic ingen avsikt att låta det avgöras av poängdomarna.

– Det är vad det är, jag kommer avsluta honom nästa gång, avslutar Milic. Jag kommer inte lämna det till poängdomarna och han vet det.

Vill du se Zoran Milic och Jonny Touma göra upp om FCR-titeln i flugvikt?

Annons

Fler Nyheter