Connect with us

Exklusivt

Rahmads Stromanis kräver returmatch: ”Var en man”

Publicerat

Rahmads Stromanis David Jacobsson


Nyheter

Rahmads Stromanis kräver returmatch: ”Var en man”

Publicerat april 1, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Örebrotalangen och knockoutartisten Rahmads Stromanis kommer inte ge sig förrän han fått en andra match mot David Jacobsson.

I huvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 11 i februari 2022 gick Rahmads Stromanis (3-1) och David Jacobsson (10-3) tre jämna ronder. Efter full tid utnämndes Jacobsson till segrare via enhälligt domslut – ett resultat som Stromanis, hans team, samt flera inom MMA-Sverige bestridit.

– Vi tycker fortfarande att vi vann första och tredje [ronderna] men det var en jämn match, berättar Stromanis i en intervju med Maximum Sports. Min prestation var inte den bästa, jag kom aldrig riktigt igång eftersom han inte mötte mig, han var mer på grapplingsidan. Min brottning är okej men min grappling börjar verkligen komma igång. Jag lärde mig försvara positionerna men jag har inte riktigt lärt mig att se de komma, att inte hämna i dem. Så det är något jag verkligen tog med mig från denna matchen, det och att inte hamna i de positionerna.

Förutom det finns det mycket jag lärde mig ifrån det, vad jag borde gjort, vad jag borde jobba på, vad jag jobbar på nu. Det jag främst lärde mig är: jag kan inte lämna det i poängdomarnas händer.

Anders ”Taxi” Ohlsson, veteran inom det svenska MMA-förbundet, var en av poängdomarna under matchen. I en intervju med Frontkick.online tydliggjorde Ohlsson kriterierna i poängsättning av ronder och att Stromanis press framåt knappast var avgörande.

Summa summarum så är Ohlsson säker i sin bedömning av matchen där Jacobsson vann de två första ronderna på grund av effektiv grappling som trumfade Stromanis striking och press.

– Vi tre som dömde är väldigt nöjda i hur lika vi dömde, säger Ohlsson till Frontkick.online. Vi tre domare dömde sammanlagt 18 ronder i huvudmatcherna och hade exakt samma poängsättning i 17 av de ronderna. Det är en otroligt stor enighet i bedömningen och jag anser att vi domare som var på plats, både burdomare och poängdomare, är de främsta domarna i Sverige. Vi gör det här på en väldigt hög nivå, inte bara på svensk nivå. Så som sagt, det här är inget försvarstal alls utan det är mer att jag vill förklara hur kriterierna är uppbyggda och vad det är vi tittar på.

Stromanis menar dock att Jacobsson endast hade ett farligt submissionförsök och att han därför borde ha vunnit den första ronden med tanke på bland annat ett hårt slag som skakade sin motståndare.

Oavsett så hoppas Stromanis på att få göra upp med Jacobsson i September och han har en hälsning till sin  forne motståndare.

– Ta matchen, säger Stromanis. Ta matchen, var en man! Om du verkligen tycker att du vann låt oss göra om det! Låt oss inte lämna det till poängdomarna, låt oss avsluta vår business så är vi klara med det.

Hur man än vänder och vrider på det så var Stromanis och Jacobssons första match otroligt underhållande. Det var en jämn match och det finns förståeliga argument för bägge sidor.

Det återstår att se om herrarna gör upp en andra gång i år.

Vill du se Rahmads Stromanis vs David Jacobsson 2?

Annons

Fler Nyheter