Connect with us

Svensk MMA

Christopher Bajo skriver på för stigande utländsk organisation

Publicerat


Nyheter

Christopher Bajo skriver på för stigande utländsk organisation

Publicerat 9 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Stora saker väntar den karismatiske Malmöfightern Christopher Bajo (3-2)! Det blev nyligen klart att Bajo skrivit på för den franska succéorganisationen Ares FC!

Det var Ares FC själva som annonserade matchen via sociala medier, det framgår ännu inte hur många matcher kontraktet avser eller när Bajo debuterar.

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av ARES Fighting Championship (@ares_fighting)

 

Sedan MMA legaliserades i Frankrike har Ares FC vuxit fram som den överlägset största och mest framgångsrika MMA-organisationen i landet. Hittills är inga andra svenskar under kontrakt med Ares FC. Dock är den obesegrade norskan Ivana Petrovic, som tävlade i Sverige under Fight Club Rush 10, är inbokad för att utmana om titeln flugvikt den andra september. 

Läs mer

Bakgrund i thaiboxning – alla segrar har skett på marken!

Bajo har en meriterad bakgrund inom stående kampsport och han har även vunnit SM i thaiboxning.

Han gjorde sin proffsdebut mot Christian Stigenberg på Superior Challenge 22 i maj 2021. Malmöiten fick en knackig start på karriären då han inte lyckades hitta rytmen och flytet i matchen, och förlorade således ett enhälligt domslut.

Därefter lossnade det för Bajo.

Den färgglada skåningen hamnade i vinstkolumnen efter att ha strypt ut Abdallah Habib i den första ronden på Wolf Fight Promotion 3 och  följde upp med en snabb TKO-seger på marken mot Moe Ahmadi på Fight Club Rush 10.

Därefter debuterade Bajo i UAE Warriors där han snabbt avslutade Demezode Agba via rear naked choke – än en gång i den första ronden.

I sitt senaste framträdande ställdes Bajo mot fransmannen Souhil Tahiri i UAE Warriors. Herrarna hamnade på kanvasen men Bajo fann sig i underläge och tvingades så småningom klappa ut till en rear naked choke.

Nu har Bajo möjligheten att få revansch i Frankrike mot landsmännen till den fightern som senast besegrade honom. Om han själv får välja vill Bajo helst inte involvera poängdomarna – en fightingstil som gjort honom så populär.

Det är ännu inte klart vem Bajo möter i sin debut i Ares FC, men underhållning och action är utan tvekan det som förväntas.

Vem borde Christopher Bajo möta i Ares FC?

Annons

Fler Nyheter