Connect with us

Exklusivt

Kalmarhjältens emotionella farväl: ”Jag är jättetacksam”

Publicerat


Nyheter

Kalmarhjältens emotionella farväl: ”Jag är jättetacksam”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Förr eller senare så kommer alla sagor ta slut och så var det för Kalmars egna Daniel Bergström, som valde att lägga handskarna på hyllan efter att ha säkrat karriärens första vinst i proffs-MMA – en storslagen sådan på hemmaplan i huvudmatchen på Wolf Fight Promotion (WFP) 9. 

Bergström ställdes mot den ärrade och erfarne bulgaren Veselin Dimitrov – en veteran av över 30 proffsmatcher. 

Just siffran 30 är anmärkningsvärd, för det var antalet sekunder som Bergström behövde för att avsluta Dimitrov på TKO via en brutal benspark. 

 Under sin vinstintervju började Bergström ta av sina handskar för att lämna de mitt i buren, vilket traditionellt är ett tecken på att även lämna karriären. Efter att ha tagit in och uppskattat stunden gav Bergström också ett tårfyllt farväl till MMA-karriären. 

– Det är ett magiskt ögonblick ju, att vara på hemmaplan och vinna, sade Bergström i vinstintervjun. Det är fantastiskt framför familj och vänner och sådär.

– Man får ju sluta när man är på topp. Jag tänker att jag har tävlat färdigt. Jag är jättetacksam för att jag fick möjligheten av David och Andreas och Patrik att göra detta på hemmaplan, men jag pallar inte mer, alltså kroppen orkar inte med alla år av tävling, jag har blivit för gammal. 

Efteråt lämnade Bergström handskarna i buren och gick i pension. Den känslosamma stunden pryddes av applåder och respektingivande glädjetårar. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Över tio års tävlande i MMA

Apex Kalmars Bergström började sin MMA-karriär på bortaplan i Tyskland år 2011 där han besegrade Christopher Schramm. Han gick vidare till att tävla i Malmö-baserade Trophy MMA där han bland annat besegrade Eddie Olsson

Därefter upplevde Bergström blandade resultat och gjorde sedan proffsdebut mot Göteborgstalangen Chrtisoffer Hillsjö som Kalmariten förlorade på knockout. 

Sedan gick bergström två tuffa matcher mot Henrik Lie och Daniel Karlsson där han imponerade inledningsvis och var nära att avsluta sin motståndare i bägge fallen men i slutändan själv blev besegrad. 

Under åren har Bergström varit bokad för matcher mot toppfighters som den tvåfaldige svenske mästaren Danijel Grbic med flera. 

Bergström har sedan dess också gjort ett inlägg på sociala medier där han reflekterar och tackar alla som varit med på hans resa under åren. 

– Då var det över då. Det som en gång tog fart 2011 i en tävling i Berlin och sedan fortsatte med Trophy MMA i Malmö, IRFA i Stockholm, Wolf Fight Promotion i Halmstad och i Kalmar och Zone Pro League i Göteborg, skriver Bergström. De senaste åren har varit tuffa resultatmässigt där jag har fallit på målsnöret vissa gånger och inte haft marginalerna med mig.

– Överlag är det svåra med att tävla i MMA att inte vara för resultatfokuserad. Jag har aktivt arbetat med att försöka ändra fokus från resultat till prestation. Att försöka se det som en show och bjuda publiken på en upplevelse.

Som Bergström själv skriver så är det svårt att inte vara resultatorienterad inom MMA. Några resultat som är solklara är exempelvis att han aldrig tackade nej till de tuffaste utmaningarna, att han alltid bjöd på hissande underhållning i buren, att han hjälpte med att lyfta upp Apex Kalmar till att bli en sydsvensk klubb att räkna med, att han är en extremt omtyckt familjefar och utmärkt ambassadör för MMA, att han aldrig lät sig sänkas av motgång och att svenska MMA-fans kommer hålla honom högt i tankarna och alltid respektera honom och vad han gjort. 

Det är resultat som i slutändan är viktigare och som kommer bli mer ihågkomna än ett par förluster. 

Vi på Maximum Sports tackar Daniel Bergström för alla år av MMA och önskar honom allt det bästa framöver. 

Läs mer

Hur kommer du minnas Daniel Bergström som MMA-fighter? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter